Málnás-csokis mousse torta
2015-09-01- Típus: Gyümölcstorta
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 30 perc
A következő receptünk nagyon gazdag az ízekben, de az elkészítése csöppet sem bonyolult.
Ezeket szerezd be:
- Kekszes alap:
- 100g 70%-os étcsokoládé, darabokra tört
- 100 g vaj
- 1 evőkanál méz
- 200g jó minőségű zabkeksz
- Mousse:
- 100g 70% étcsokoládé, darabokra tört
- 200g tejcsokoládé
- 4 tojás, elválasztva
- 300ml tejszín
- 450 g friss málna
1. Lépés
Az alaphoz olvasszuk fel a csokoládét a vajjal és mézzel vagy gőz felett, vagy mikróban. Törjük össze a kekszet egy sodrófával vagy darálógéppel, amíg morzsás állagot kapunk. Nem kell nagyon apróra lehetnek benne kisebb-nagyobb morzsaszemek.
2. Lépés
Keverjük össze a kekszet és az olvasztott csokis keveréket, majd egy 23 cm-es kerek tortaforma aljára nyomkodjuk. Hűtőszekrényben tároljuk, körülbelül egy órán keresztül.
3. Lépés
A mousse elkészítéséhez olvasszuk fel a fennmaradó sima csokoládét a tejcsokoládéval és hagyjuk lehűlni. Elektromos habverő segítségével verjük fel a tojásfehérjét, amíg kemény habot kapunk. A tejszínt egy másik tálban keverjük finom habosra.
4. Lépés
Keverje össze a tojássárgáját az olvasztott csokoládéval, majd finom mozdulatokkal keverjük hozzá a tejszínes keverékhez. Gyorsan dolgozzunk, mert ahogy hűl a csokoládé a krém darabos lesz.
5. Lépés
Finom mozdulatokkal keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét, és kenjük el a kekszes alapon. Hűtőben tároljuk egy éjszakán át. Tálalás előtt néhány perccel érdemes rátenni a friss málnát, így gyönyörűen fog mutatni.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
18 286 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
691 kcal -
Zsír
52.1g -
Szénhidrát
42.5g -
Fehérje
10.4g -
Só
0.6g -
Cukor
31g