Guacamole recept
2012-04-15- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 15 perc
Guacamole recept Mexikóból származik. A név 2 azték szóból tevődik össze: az ahuacatl (avokádó) és molli (szósz) szóból. A tökéletes recept elkészítésének a trükkje (mint az összes receptek ismérve) a friss és érett alapanyagok felhasználása.
Ezeket szerezd be:
- 2 érett avokádó
- 1/2 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 1-2 serrano paprika
- 2 evőkanál koriander levél
- 1 evőkanál friss lime-vagy citromlé
- 1/2 teáskanál só
- 1 érett paradicsom
Recept elkészítése
1. Vágja az avokádót félve és kaparjuk ki egy kanál segítségével a magot. Egy késsel vágjuk össze a gyümölcs belsejét, majd egy kanál segítségével kaparjuk ki.
2. Egy villával törjük össze az avokádót. Add hozzá az apróra vágott hagymát, koriandert, lime vagy citrom levét, sót és borsot és pürésítsük egy kicsit. Chilit szánk íze szerint szórjunk hozzá.
Az avokádó mártás tárolhatjuk egy ételhordóban, hűtőben vagy hideg helyen tartva egészen sokáig megtartja az ízét és aromáját.
Csak tálalás előtt adjuk hozzá a felaprított paradicsomot! Mártásként vagy salátaként tésztákhoz egyaránt használhatjuk.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 018 megtekintés