Guacamole recept

2012-04-15
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Guacamole recept Mexikóból származik. A név 2 azték szóból tevődik össze: az ahuacatl (avokádó) és molli (szósz) szóból. A tökéletes recept elkészítésének a trükkje (mint az összes receptek ismérve) a friss és érett alapanyagok felhasználása.

Ezeket szerezd be:

  • 2 érett avokádó
  • 1/2 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 1-2 serrano paprika
  • 2 evőkanál koriander levél
  • 1 evőkanál friss lime-vagy citromlé
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 érett paradicsom

Recept elkészítése

1. Vágja az avokádót  félve és kaparjuk ki egy kanál segítségével a magot. Egy késsel vágjuk össze a gyümölcs belsejét, majd egy kanál segítségével kaparjuk ki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Egy villával törjük össze az avokádót. Add hozzá az apróra vágott hagymát, koriandert, lime vagy citrom levét, sót és borsot és pürésítsük egy kicsit. Chilit szánk íze szerint szórjunk hozzá.

Az avokádó mártás tárolhatjuk egy ételhordóban, hűtőben vagy hideg helyen tartva egészen sokáig megtartja az ízét és aromáját.
Csak tálalás előtt adjuk hozzá a felaprított paradicsomot! Mártásként vagy salátaként tésztákhoz egyaránt használhatjuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5 018 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagyma pesto

  • Medvehagymás zöld pesto

  • Lilahagymás céklasaláta

  • Almaszósz Gizitől

  • Medvehagymás-diós pesto