Ropogós csirkecombok

2012-09-02
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Ha mindig a szokásos paníros rántott húsokat készítjük, akkor egy idő után megunhatjuk őket, de ha kicsit felturbózzuk és pár egyszerű hozzávalóval új ízt kölcsönzünk nekik, akkor nem lesz olyan unalmas.

Ezeket szerezd be:

  • 3 evőkanál (45 ml) vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 375 ml tej
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál Worcestershire szósz
  • 1/4 teáskanál csípős paprika
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál paprika
  • 2 csésze zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
  • 12 csirkecomb
  • 1 ek növényi olaj

1. Lépés

Olvasszuk fel a vajat egy közepes serpenyőben. Adjuk hozzá a lisztet, főzzük néhány percig, de ne nagyon barnuljon meg. Habverővel keverjük keverjük bele a tejet. Forraljuk fel, miközben csökkentsük a hőt. Főzzük óvatosan 2 perc. Keverjük bele a mustárt, Worcestershire szószt, a csípős paprikát, sót, borsot. Tegyük félre és hűtsük le.

2. Lépés

Keverjük össze a zsemlemorzsát és a petrezselymet egy lapos edényben. Forgassuk meg a csirkecombokat a fűszeres mártásban, majd a zsemlemorzsás keverékben. Egy tepsit megkenünk olajjal, s rendezzük el benne a csirkecombokat. Süssük előmelegített (180°C) sütőben 45-50 percig.

Tálaljuk bármilyen krumplis körettel vagy salátával.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet!

0 személy értékelt

1 956 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Krumplibundás hússzelet

  • Kovászos uborkás rántott karaj

  • Borzas hús kapros túróval

  • Pikáns bundában sült csirkecsíkok

  • Fokhagymás-krémsajtos töltött csirkemell

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    314 kcal
  • Fehérje

    25 g
  • Szénhidrát

    12 g
  • Zsír

    18 g