Mézeskalács házikó

2013-12-12
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

Minden karácsonykor készítek az unokáimnak, roppant mutatós.

Ezeket szerezd be:

  • 20 deka méz
  • 15 deka margarin
  • 25 deka porcukor
  • 3 egész tojás
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1kk őrőlt gyömbér
  • 1kk őrölt szegfűszeg
  • 1kk fahéj
  • 75 deka liszt
  • fél csg mézes fűszerkeverék
  • Máz:
  • 1 tojásfehérje
  • csipet só
  • 20 deka porcukor

1. Lépés

A vajat a mézzel együtt felolvasszuk.
A porcukrot fűszereket, szódabikarbónát és a tojásokat jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a mézes vajas masszát is egy fakanál segítségével hozzáadjuk a lisztet és eldolgozzuk vele.

2. Lépés

A tészta nem lesz kemény. Egy éjszakát pihentetjük, majd 2-3mm vastagra kinyújtjuk. A sablonokat kivágjuk sütőpapiros sütőlapon 180 fokon világosra megsütjük.

3. Lépés

A tojásfehérjét gőz felett a citrom levével és a porcukorral kemény habbá verem és ezzel díszítem fel a kis házikót.
A házikó méretei az oldalai és a teteje egyforma méret, amiből 4 darab lesz.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 699 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Karácsonyi mézesek

  • Gyors mézeskalács

  • Mézeskalács recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1,065 kcal
  • Zsír

    23.7g
  • Szénhidrát

    198.7g
  • Fehérje

    16.7g
  • Koleszterin

    82mg
  • Cukor

    101.4g