Vajbor recept

2014-02-11
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 20 perc

A receptet a Harry Potterből ismert vajsör ihlette. Részletek itt: http://hahopihe.cafeblog.hu/2014/01/22/vajbort-a-harom-seprube/

Ezeket szerezd be:

  • 3,5 dl forralt bor
  • 1 tojássárgája
  • 2 csapott ek cukor
  • 2 tk (kb. 20-30 gramm) vaj (nem margarin!)
  • 1,5 dl tejszín

1. Lépés

A kész forralt bort egy edénybe öntjük, és elkezdjük melegíteni.

2. Lépés

Közben a tojás sárgáját a cukorral elkeverjük. Amikor már kezd gyöngyözni a borunk teteje, hozzácsurgatjuk először a bort a tojáshoz, elkeverjük, majd visszaöntjük a tűzhelyre való edényünkbe, és tovább melegítjük.

3. Lépés

Mehet hozzá a vaj, majd a tejszín. Rottyantunk egyet rajta (nem kell túlforralni, nem baj, ha marad benne egy kis alkohol is, jót tesz ám neki), és habverővel felhabosítjuk. (Én a kézi sima habverővel kevergettem, a végén gyorsabban, és így is jó habos lett.)

 

Az elkészült itókát forrón, egy plédbe burkolva magunkat, egy jó könyv társaságában el lehet fogyasztani. VAGY! Hagyjátok kihűlni, tegyétek hűtőbe, és jó hidegen kínáljátok. Ekkor is habosíthattok rajta mielőtt pohárba öntitek, jól mutat a tetején.

 

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , ,

Gyorsan finomat!

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 500 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Grog brandyvel

  • Forralt bor/Glühwein

  • Glühwein

  • Ír kávé szerecsendióval

  • Gyömbéres hot toddy

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    519 kcal
  • Zsír

    18.9g
  • Szénhidrát

    21.9g
  • Fehérje

    4g
  • Koleszterin

    253mg
  • Cukor

    13.3g