Paradicsomos tőkehal steak burgonyával
2013-08-19- Típus: Karcsúsító ételek, Tőkehalreceptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:10 p
A tőkehalat paradicsomos mártással bolondítottuk meg, mellég pedig steak burgonyát készítettünk.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg Tőkehal
- 1 kg Steak burgonya
- 2 db Vöröshagyma
- 2,5 dl Paradicsompüré
- 1,5 dl Fehérbor
- Liszt
- Olaj
- Babérlevél
- 2 gerezd Fokhagyma
- Só
1. lépés
Süssük meg a krumplit. Ha kész, szedjük ki. Közben a tőkehalat tisztítsuk meg, szeleteljük fel, majd sózzuk be és lisztben forgassuk meg. Serpenyőben mindkét oldalát olajon süssük meg. Amint elkészültünk ezzel is, szintén szedjük ki.
2. lépés
A visszamaradt olajban fonnyasszuk meg az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát és a babérlevelet. Mikor az egész megfonnyadt, szórjunk rá egy kevés lisztet, keverjük át, majd öntsük fel borral.
3. lépés
Ahogy hozzáadtuk a bort, úgy máris keverjük bele a paradicsompürét is. Addig rotyogtassuk folyamatos kevergetés mellett, amíg be nem sűrűsödik, vagy legalább sűrűbb állaga nem lesz. Amikor elkészültünk, szedjük a tányérba a burgonyát és a halat, majd öntsük le a paradicsomos-boros mártással.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 784 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
679 kcal -
Összes Zsír
16,3 g -
Koleszterin
138 mg -
Szénhidrát
60,8 g -
Cukor
8,6 g -
Fehérje
64,3 g