Kókuszos-mangó jégkrém

2013-05-20
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Nem csak a fagylalt szezon, de a jégkrémek időszaka is elérkezett. Nézzünk egy finom, trópusi változatot.

Ezeket szerezd be:

  • 1 nagyobb mangó
  • 100 g ananász (konzerves változat)
  • 250 ml habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 rúd vanília
  • 2 evőkanál méz
  • 50 g kókuszreszelék

1. lépés

A mangót hámozzuk meg, majd vágjuk kis kockákra. Szórjuk le egy csomag vaníliás cukorral, majd tegyük bele egy turmixgépbe. Szépen fokozatosan adjuk hozzá a többi hozzávalót, majd nagy fokozaton dolgozzuk el.

2. lépés

Az így kapott sima krémet töltsük jégkrém készítő formákba, majd tegyük mélyhűtőbe, legalább 3-4 órára, de akár tovább is. A jégkrémet tartsuk meleg víz alá, így könnyebben ki tudjuk enni a formából, majd hempergessük meg pirított vagy sima kókuszreszelékben.

 

Fogás: Cimkék: ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

1,804 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pimm’s jégkrém

  • Lime és kókusz jégkrém

  • Málnás-meggyes jégkrém

  • Rozmaringos grépfrút jégkrém

  • Citromos-narancsos jégkrém

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    316 kcal
  • Zsir

    24.1g
  • Szénhidrát

    26.1g
  • Fehérje

    2.2g