Tepsis rakott krumpli lilakáposztával

2013-10-31
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Egy kicsit rendhagyó rakott krumpli, de a lilakáposztával olyan újdonságot kapunk, amit még nem kóstoltunk.

Ezeket szerezd be:

  • Krumpli:
  • 50 dkg krumpli
  • 2 db tojás
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 4 fej csiperkegomba
  • 2 dl tejföl
  • só, bors
  • őrölt piros paprika
  • kakukkfű
  • Káposzta:
  • 1 fej lilakáposzta fele
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 ek cukor
  • 1 tk vörösborecet
  • 1 tk köménymag
  • só, bors

1. Lépés

A tojásokat megfőzöm, felszeletelem. A kolbászt felkarikázom. A káposztát legyalulom, a hagymát aprítom. A gombát felszeletelem.

2. Lépés

A krumplit héjában félig megfőzöm, megpucolom s felszeletelem. A felét lerakom egy olajozott tepsibe, fűszerezem Rápakolom a tojás, a gomba és a kolbász szeleteket, majd újabb krumpliréteg következik. Fűszerezem, locsolok rá olajat, rákanalazom a tejfölt. Berakom a sütőbe, s 180 C fokon megsütöm.

3. Lépés

Közben egy serpenyőben olajon a köménymagot megpirítom, rádobom a hagymát, cukrot, karamelizálom. Majd ráteszem a káposztát, a babérleveleket, fűszerezem, locsolok rá ecetet. Fedő alatt párolom.

4. Lépés

Tálaláskor szedek a tányérra rakott krumplit, mellé lilakáposztát.

Fogás: Cimkék: ,

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,629 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagymás paraszt rakott krumpli

  • Cukkinis burgonyás rakottas

  • Kolbászos rakott krumpli

  • Ínyenc rakott krumpli

  • Rakott krumpli-brokkoli kolbászos karajjal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    622 kcal
  • Zsír

    38.4g
  • Szénhidrát

    57.3g
  • Fehérje

    17.6g