Tepsis rakott krumpli lilakáposztával
2013-10-31- Típus: Rakott krumpli receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 60 perc
Egy kicsit rendhagyó rakott krumpli, de a lilakáposztával olyan újdonságot kapunk, amit még nem kóstoltunk.
Ezeket szerezd be:
- Krumpli:
- 50 dkg krumpli
- 2 db tojás
- 1 szál füstölt kolbász
- 4 fej csiperkegomba
- 2 dl tejföl
- só, bors
- őrölt piros paprika
- kakukkfű
- Káposzta:
- 1 fej lilakáposzta fele
- 1 db vöröshagyma
- 1 db fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 ek cukor
- 1 tk vörösborecet
- 1 tk köménymag
- só, bors
1. Lépés
A tojásokat megfőzöm, felszeletelem. A kolbászt felkarikázom. A káposztát legyalulom, a hagymát aprítom. A gombát felszeletelem.
2. Lépés
A krumplit héjában félig megfőzöm, megpucolom s felszeletelem. A felét lerakom egy olajozott tepsibe, fűszerezem Rápakolom a tojás, a gomba és a kolbász szeleteket, majd újabb krumpliréteg következik. Fűszerezem, locsolok rá olajat, rákanalazom a tejfölt. Berakom a sütőbe, s 180 C fokon megsütöm.
3. Lépés
Közben egy serpenyőben olajon a köménymagot megpirítom, rádobom a hagymát, cukrot, karamelizálom. Majd ráteszem a káposztát, a babérleveleket, fűszerezem, locsolok rá ecetet. Fedő alatt párolom.
4. Lépés
Tálaláskor szedek a tányérra rakott krumplit, mellé lilakáposztát.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 752 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
622 kcal -
Zsír
38.4g -
Szénhidrát
57.3g -
Fehérje
17.6g