Fonott kalács

2012-10-12
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 1:25 p

A kalács elkészítése kicsit macerás, magam is csak ritkán készítem, leginkább csak Húsvétkor és Karácsonykor, bár akkor a hangulat is meg van hozzá.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg liszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 5 dl tej
  • 5 dkg margarin
  • csipet só

1. lépés

Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos, cukros vízben kb. 10 perc alatt. Az élesztőt ezután összegyúrjuk a többi hozzávalóval, majd meleg helyen fél órát letakarva kelni hagyjuk.

2. lépés

A tésztát ezután négy egyenlő részre osztjuk, mert ebből a mennyiségből két kalácsot fogunk kapni. Egyelő nagyságú hurkákra gyúrjuk, majd összesodorjuk. Tegyük egy tepsibe, majd ott is sütés előtt még fél órát kelesztjük, utána lekenjük tojással és 40-45 perc alatt készre sütjük.

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 334 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fahéjas kalács

  • Diós-ananászos kalács

  • Hokkaido kalács

  • Fahéjas napkalács

  • Pihe-puha foszlós kalács