Paradicsomos zöldbableves
2012-07-11- Típus: Bableves receptek, Zöldbableves receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Anyukám szokta néha ezt készíteni, ha megyünk hozzá. Aki még nem kóstolta, az pótolja be a hiányosságait.
Ezeket szerezd be:
- 70 dkg Zöldbab
- 1 doboz Paradicsompüré
- 1 db Hagyma
- 2 db Sárgarépa
- 1 Zellergumo fele
- 1 csokor Petrezselyemzöld
- 1 evőkanál Liszt
- 1 db Húsleves kocka
- Olaj
- Só
- Bors
- Bazsalikom
A zöldbabnál két választásunk van. Az egyik az, hogy megvesszük a piacon, esetleg magunk megtermeljük (ebben az esetben megtisztítjuk és nekünk tetsző darabkákra vágjuk) vagy bolti kész fagyasztottat szerezzük be. Én pasi vagyok, a kényelmesség híve, ezért én az utóbbi megoldást használtam. :)
1. lépés
Tehát ott tartottunk, hogy a zöldbabunk kész. A zöldségeket is megpucoljuk és karikákra vágjuk. Felteszünk fazékban kb 1-1,5 liter vizet, majd beletesszük a babot és az összes zöldséget, hozzáadjuk a húsleves kockát is.
2. lépés
Amíg a fazekunk melegszik, a rántással folytatjuk. Előveszünk egy edényt és kevés olajon 1 evőkanál lisztet megpirítunk, majd hozzáöntjük a paradicsompürét és egy kevés vizet. Jól összekeverjük és bazsalikommal fűszerezzük.
3. lépés
Ahogy a zöldségek puhára főttek, beleöntjük a paradicsomos rántást. Berántjuk, sóval és borssal ízlésünknek megfelelően fűszerezzük. Ha valaki cukrosan és ecetesen szereti, akkor módosítsa nyugodtan a receptet, hiszen mindig úgy készítsünk bármit is, ahogyan mi szeretnénk. Tálalásnál zöldpetrezselyemmel díszíthetjük.
Értékelések
(4.3 / 5)
3 személy értékelt
2 604 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
186 kcal -
Összes Zsír
7,5 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
28,6 g -
Cukor
9,4 g -
Fehérje
6,3 g