Málna fagylalt recept

2013-07-27
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Ha otthon rengeteg a málna, mit csináljunk belőle? Hát fagylaltot!

Ezeket szerezd be:

  • 500g málna
  • 2 tojássárgája
  • 200 ml tej
  • 200 ml tejszín
  • 60 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • málna szirup

1. Lépés

A tojássárgákat keverjük el, majd adjuk hozzá a porcukrot és keverjük el. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot a hideg tejet. Tegyük félre.

2. Lépés

A tejszínt verjük keményre, majd adjuk hozzá a tojásos-tejes keverékhez. A málnát mossuk át, ha zavarnak minket a magok, akkor nyomkodjuk át egy szitán, vagy csak egyszerűen keverjük hozzá a krémhez. Vegyünk elő egy botmixert és keverjük jó simára.

3. Lépés

Ha szeretnénk, hogy a fagylalt színe intenzívebb legyen, akkor adjunk hozzá egy kis málna szirupot. Amikor a krém elkészült, töltsük egy zárható fedelű dobozba, majd tegyük legalább 4 órára a mélyhűtőbe.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4,381 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szupergyors banán fagylalt

  • Kekszes-tejszínes fagylalt

  • Vaníliafagylalt sárgabarackkal és vodkával

  • Isteni barackparfé

  • Mandulafagylalt házi tölcsérrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    134 kcal
  • Zsír

    4.1g
  • Szénhidrát

    22.4g
  • Fehérje

    3.1g