Paradicsomos szardínia

2013-09-19
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Az olajos szardínia után most jöjjön ennek a paradicsomos változata. Ezt is nagyon szeretjük.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg Szardínia
  • 2 db Vöröshagyma
  • 5 db Paradicsom
  • 1 db kis konzerves Paradicsom sűrítmény
  • 5 gerezd Fokhagyma
  • Liszt
  • Olívaolaj
  • Petrezselyem

1. lépés

A szardíniát megtisztítjuk, jól besózzuk, lisztben megforgatjuk és olajban kisütjük.

2. lépés

Egy másik edényben vöröshagymát és a paradicsomot apróra vágjuk és olajon megfonnyasztjuk. Beletesszük a kis szeletekre vágott fokhagymát, a felaprított petrezselymet és belekanalazzuk a kis konzerves paradicsomos sűrítményt is.

3. lépés

Beletesszük a paradicsomos mártásba a kisütőt szardíniát, majd óvatos kevergetés mellett körülbelül 2-3 percig rotyogtatjuk. Jó étvágyat hozzá! :)

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 501 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tengerihal-filé mangóval

  • Spárgás rántott nyelvhal

  • Tengerihal-filé mediterrán módra

  • Tengeri hal fokhagymás zöldmártásban

  • Lecsós tengerihal-filé tojással

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    701 kcal
  • Összes Zsír

    42,9 g
  • Koleszterin

    355 mg
  • Szénhidrát

    13,4 g
  • Cukor

    4,9 g
  • Fehérje

    63,7 g