Almás-mézeskalácsos pohár desszert

2015-03-06
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Amikor már „uncsi” a családnak az ünnepekről megmaradt mézeske akkor, hogy megmentsük a pusztulástól, gondoljuk újra! Készítsünk belőle pohárdesszertet! :)

Ezeket szerezd be:

  • 2 alma
  • 1 ek. vaj
  • 1 ek. barna cukor (jó a sima is)
  • 1 kk. fahéj
  • 1 cs. vaníliás puding
  • 5 dl tej
  • 12 dkg cukor
  • pár darab maradék mézeskalács

1. Lépés

Kevés tejben keverjük ki a pudingport a cukorral, majd a többi tejhez  öntve főzzük meg. Engedjünk rá közvetlenül a tetejére folpackot, hogy ne legyen bőrös és hűtsük ki.

2. Lépés

Az almát hámozzuk meg és vágjuk kockára, majd pároljuk meg a vajon, a cukorral és a fahéjjal ízesítve. A mézeskalácsot darabokra törjük (hagyhatunk egyben párat díszítés gyanánt), majd a pudinggal és az almával felváltva rétegezzük poharakba vagy kiesebb üvegekbe.

3. Lépés

Először a puding, majd a mézes, végül az alma következik. Hűtve de kissé langyosan is kellemes csemegénk lesz! ;)
(Ebből az adagból két üvegcse telt meg.)

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 218 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Diétás joghurtos reggeli recept

  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    477 kcal
  • Zsír

    8.9g
  • Szénhidrát

    100.4g
  • Fehérje

    1.6g
  • Koleszterin

    15mg
  • Cukor

    83.8g