A Nagyi almatortája
2012-07-10- Típus: Gyümölcstorta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 55 perc
A Nagyi almatortája a legfinomabb és a legjobb sütemény az egész világon! :) A családban nagyon szeretjük az almát, ezért hétvégén a nagymamám meg is lepett egy kis finomsággal.
Ezeket szerezd be:
- 6 dkg cukor
- 6 dkg liszt
- 3 nagy tojás
- 3 nagy alma kockákra vágva
- 1 tk szódabikarbóna
1. Lépés
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Keverjük össze a tojásokat a cukorral egy elektromos keverő segítségével kb. 2 percig. Egy lapos fakanállal lassan keverjük bele a lisztet, a szódabikarbónát, amíg a tészta sima nem lesz.
2. Lépés
Keverjük bele az alma darabokat, öntsük a tésztát a kivajazott és lisztezett tortaformánkba. Süssük 5 percig 200°C-on, majd engedjük le a 160°C-ra, és süssük körülbelül 30 percig, vagy amíg a teteje megbarnul és felpuffad.
Tálalás előtt hagyjuk kihűlni egy rácson.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 677 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
231 kcal -
Összes Zsír
3,7 g -
Koleszterin
123 mg -
Szénhidrát
45,5 g -
Cukor
29,5 g -
Fehérje
6 g