A Nagyi almatortája

2012-07-10
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 55 perc

A Nagyi almatortája a legfinomabb és a legjobb sütemény az egész világon! :) A családban nagyon szeretjük az almát, ezért hétvégén a nagymamám meg is lepett egy kis finomsággal.

Ezeket szerezd be:

  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • 3 nagy tojás
  • 3 nagy alma kockákra vágva
  • 1 tk szódabikarbóna

1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Keverjük össze a tojásokat a cukorral egy elektromos keverő segítségével kb. 2 percig. Egy lapos fakanállal lassan keverjük bele a lisztet, a szódabikarbónát, amíg a tészta sima nem lesz.

2. Lépés

Keverjük bele az alma darabokat, öntsük a tésztát a kivajazott és lisztezett tortaformánkba. Süssük 5 percig 200°C-on, majd engedjük le a 160°C-ra, és süssük körülbelül 30 percig, vagy amíg a teteje megbarnul és felpuffad.

Tálalás előtt hagyjuk kihűlni egy rácson.

Fogás:

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1,619 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szilvás túrótorta

  • Málnás-mandulás torta

  • Málnás-csokis mousse torta

  • Angol almatorta

  • Karácsonyi almatorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    231 kcal
  • Összes Zsír

    3,7 g
  • Koleszterin

    123 mg
  • Szénhidrát

    45,5 g
  • Cukor

    29,5 g
  • Fehérje

    6 g