Palacsinta gombával és fetasajttal

2013-05-03
  • Hány főre: 2-4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A következő javaslatunk egy kiadós reggelire. Nem csak édesen, de sósan is kiváló a palacsinta.

Ezeket szerezd be:

  • 100g teljes kiőrlésű liszt
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1/4 teáskanál só
  • 250 ml tej
  • Töltelék:
  • 500 g gomba
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1/2 teáskanál szárított kakukkfű
  • 300 g feta sajt
  • só, bors ízlés szerint

1. lépés

Egy tálba szitáljuk a lisztet és a sót. Adjuk hozzá a tejet, tojást, olívaolajat, és minden hozzávalót, majd keverjük el a tésztát. Hagyjuk állni legalább 15 percig (előnyösen abba őket 1-2 óra). Egy serpenyőben melegítsünk egy kevés olívaolajat, öntsünk bele egy adag tésztát, és megsütjük.

2. lépés

Töltelék elkészítése: Pucoljuk meg a gombát, vágjuk kis kockákra. A hagymát és fokhagymát meghámozzuk, szintén kockákra vágjuk. Melegítsünk olajat egy másik serpenyőben, tegyük bele a hagymát és fokhagymát és pirítsuk 3 percig.

3. lépés

Adjuk hozzá a gombát és a kakukkfűvel pirítsuk tovább, amíg a gomba meg nem puhul. Öntsük le a balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk, és pirítsuk egy percig, amíg az ecet elpárolog. Hozzáadjuk a morzsolt fetát, összeforgatjuk a gombával, majd le is vesszük a tűzről.
Megtöltjük a palacsintát, feltekerjük, majd azonnal fogyasszuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3 740 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós-tejfölös-sajtos palacsinta

  • Tojáslepény recept

  • Sajtos-sonkás palacsintatekercs

  • Hortobágyi rántott palacsinta

  • Gombás rántott palacsinta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    398 kcal
  • Zsír

    22.6g
  • Szénhidrát

    29.2g
  • Fehérje

    23g