Palacsinta gombával és fetasajttal
2013-05-03- Típus: Sós Palacsinta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2-4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 30 perc
A következő javaslatunk egy kiadós reggelire. Nem csak édesen, de sósan is kiváló a palacsinta.
Ezeket szerezd be:
- 100g teljes kiőrlésű liszt
- 2 tojás
- 2 teáskanál olívaolaj
- 1/4 teáskanál só
- 250 ml tej
- Töltelék:
- 500 g gomba
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1/2 teáskanál szárított kakukkfű
- 300 g feta sajt
- só, bors ízlés szerint
1. lépés
Egy tálba szitáljuk a lisztet és a sót. Adjuk hozzá a tejet, tojást, olívaolajat, és minden hozzávalót, majd keverjük el a tésztát. Hagyjuk állni legalább 15 percig (előnyösen abba őket 1-2 óra). Egy serpenyőben melegítsünk egy kevés olívaolajat, öntsünk bele egy adag tésztát, és megsütjük.
2. lépés
Töltelék elkészítése: Pucoljuk meg a gombát, vágjuk kis kockákra. A hagymát és fokhagymát meghámozzuk, szintén kockákra vágjuk. Melegítsünk olajat egy másik serpenyőben, tegyük bele a hagymát és fokhagymát és pirítsuk 3 percig.
3. lépés
Adjuk hozzá a gombát és a kakukkfűvel pirítsuk tovább, amíg a gomba meg nem puhul. Öntsük le a balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk, és pirítsuk egy percig, amíg az ecet elpárolog. Hozzáadjuk a morzsolt fetát, összeforgatjuk a gombával, majd le is vesszük a tűzről.
Megtöltjük a palacsintát, feltekerjük, majd azonnal fogyasszuk.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
3 740 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
398 kcal -
Zsír
22.6g -
Szénhidrát
29.2g -
Fehérje
23g