Tojáslepény recept

2013-10-18
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A tojáslepénynek nagy hagyománya van nálunk. Emlékszem, óvodáskoromban ettem elsőnek és azóta imádom.

Ezeket szerezd be:

  • 4 db Tojás
  • 2 dl Tej
  • 8 evőkanál Liszt
  • 15 dkg Sajt
  • 1-2 kiskanál Só
  • Petrezselyem

1. lépés

A tojásokat feltörjük, megsózzuk, majd felverjük. Beletesszük a lisztet, a tejet, az apróra vágott petrezselymet és a reszelt sajt felét, palacsintaszerű állagra keverjük.

2. lépés

Forró olajon kisütjük a lepényt (mintha palacsintát sütnénk, lehet kicsi, nagy..), végül a sajt másik felét rászórjuk a tetejére.

Fogás: Hozzávalók: , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,667 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós-tejfölös-sajtos palacsinta

  • Palacsinta gombával és fetasajttal

  • Sajtos-sonkás palacsintatekercs

  • Hortobágyi rántott palacsinta

  • Gombás rántott palacsinta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    594 kcal
  • Összes Zsír

    36,1 g
  • Koleszterin

    415 mg
  • Szénhidrát

    30,7 g
  • Cukor

    5,8 g
  • Fehérje

    36,4 g