Sajtos-sonkás palacsintatekercs

2012-06-21
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Palacsintaimádók figyelem! Aki még nem kóstolta meg ezt a receptet, az nagyon gyorsan pótolja be a hiányosságait, mert nem tudja miből marad ki! :)

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg Liszt
  • 1 db Tojás
  • 3 dl Tej
  • 1 dl Szénsavas víz
  • 12 db Lapkasajt
  • 12 szelet Sonka
  • 1 dl Tejföl
  • 1 csokor Bazsalikom
  • Olaj (sütéshez)
  • 1 evőkanál Vaj
  • 12 dkg Reszelt sajt

1. lépés

Az első lépésünk egyszerűen indul. Szimpla palacsintát készítünk cukor hozzáadása nélkül. Én úgy szoktam, hogy a lisztet összekeverem simára a tojással, tejjel, sóval, szénsavas vízzel. A fenti hozzávalókból kb. 12 palacsinta fér ki.

2. lépés

Ha kész vannak a palacsinták, ráterítjük a lapkasajtot, bazsalikommal megfűszerezzük (apróra vágva), majd végül rá a sonkát és feltekerjük úgy, hogy a palacsinta két végét benyomkodjuk. Szép katonásan egy kivajazott hőálló tálba tesszük, a tetejére tejfölt kenünk és reszelt sajttal megszórjuk. Körülbelül 10 percig hagyjuk az előmelegített sütőben. Én magában szoktam enni, de bátran tudom ajánlani mellé a friss salátát is.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.4 / 5)

4.4 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

5 563 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós-tejfölös-sajtos palacsinta

  • Tojáslepény recept

  • Palacsinta gombával és fetasajttal

  • Hortobágyi rántott palacsinta

  • Gombás rántott palacsinta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    771 kcal
  • Összes Zsír

    50,5 g
  • Koleszterin

    189 mg
  • Szénhidrát

    38,7 g
  • Cukor

    3,7 g
  • Fehérje

    38,9 g