Sajtos-sonkás palacsintatekercs
2012-06-21- Típus: Húsos palacsinták, Sós Palacsinta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 50 perc
Palacsintaimádók figyelem! Aki még nem kóstolta meg ezt a receptet, az nagyon gyorsan pótolja be a hiányosságait, mert nem tudja miből marad ki! :)
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg Liszt
- 1 db Tojás
- 3 dl Tej
- 1 dl Szénsavas víz
- 12 db Lapkasajt
- 12 szelet Sonka
- 1 dl Tejföl
- Só
- 1 csokor Bazsalikom
- Olaj (sütéshez)
- 1 evőkanál Vaj
- 12 dkg Reszelt sajt
1. lépés
Az első lépésünk egyszerűen indul. Szimpla palacsintát készítünk cukor hozzáadása nélkül. Én úgy szoktam, hogy a lisztet összekeverem simára a tojással, tejjel, sóval, szénsavas vízzel. A fenti hozzávalókból kb. 12 palacsinta fér ki.
2. lépés
Ha kész vannak a palacsinták, ráterítjük a lapkasajtot, bazsalikommal megfűszerezzük (apróra vágva), majd végül rá a sonkát és feltekerjük úgy, hogy a palacsinta két végét benyomkodjuk. Szép katonásan egy kivajazott hőálló tálba tesszük, a tetejére tejfölt kenünk és reszelt sajttal megszórjuk. Körülbelül 10 percig hagyjuk az előmelegített sütőben. Én magában szoktam enni, de bátran tudom ajánlani mellé a friss salátát is.
Értékelések
(4.4 / 5)
7 személy értékelt
5 563 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
771 kcal -
Összes Zsír
50,5 g -
Koleszterin
189 mg -
Szénhidrát
38,7 g -
Cukor
3,7 g -
Fehérje
38,9 g