Gombás rántott palacsinta

2012-05-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

A hortobágyi palacsinta mellett az egyik kedvenc receptem. Ha friss gombát látunk a piacon, akkor mindenképpen érdemes elkészíteni.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg csiperke gomba
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 2-3 vöröshagyma
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 15 db sós palacsintatészta
  • só, bors

Recept elkészítése

1. A gombákat pucoljuk meg, mossuk le őket langyos vízben, majd vágjuk őket nagyon apró kockákra. A petrezselyemzöldet és a hagymát szintén vágjuk fel apró darabokra.

2. A hagymát kevés olajon kezdjük el dinsztelni, mikor megpuhult, jöhet bele a gomba, a petrezselyem, szórjuk meg sóval és borssal. Nem kell sokáig főzni, körülbelül 15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

3. Vegyük le a tűzről a keveréket, hagyjuk kihűlni egy kicsit, közben akár elkészíthetjük a sós palacsintákat. Mikor a palacsinták is készen állnak, keverjük a gombás masszába a reszelt sajtot. Kenjük meg a palacsintákat, majd göngyölítsük fel őket. Ha nagyon szétesnének, rögzítsük fogpiszkálóval, amit a végén ne felejtsünk el kivenni.

4. Panírozzuk be a palacsintákat. (Először forgassuk meg lisztben, aztán felvert tojásban és végül zsemlemorzsában.) Forró olajban süssük ki őket.

Tálaljuk tartármártással és tört krumplival.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 105 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöld pestos pizza sonkával és mozzarellával

  • Túrós csusza

  • Penne baconnal, spenóttal és mozzarellával

  • Csusza másként és háromféle sajttal

  • Penne baconös-tejfölös szószban