Gombás rántott palacsinta
2012-05-02- Típus: Sós Palacsinta, Tésztaétel
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 1:10 p
A hortobágyi palacsinta mellett az egyik kedvenc receptem. Ha friss gombát látunk a piacon, akkor mindenképpen érdemes elkészíteni.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg csiperke gomba
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 2-3 vöröshagyma
- 15 dkg reszelt sajt
- 15 db sós palacsintatészta
- só, bors
Recept elkészítése
1. A gombákat pucoljuk meg, mossuk le őket langyos vízben, majd vágjuk őket nagyon apró kockákra. A petrezselyemzöldet és a hagymát szintén vágjuk fel apró darabokra.
2. A hagymát kevés olajon kezdjük el dinsztelni, mikor megpuhult, jöhet bele a gomba, a petrezselyem, szórjuk meg sóval és borssal. Nem kell sokáig főzni, körülbelül 15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
3. Vegyük le a tűzről a keveréket, hagyjuk kihűlni egy kicsit, közben akár elkészíthetjük a sós palacsintákat. Mikor a palacsinták is készen állnak, keverjük a gombás masszába a reszelt sajtot. Kenjük meg a palacsintákat, majd göngyölítsük fel őket. Ha nagyon szétesnének, rögzítsük fogpiszkálóval, amit a végén ne felejtsünk el kivenni.
4. Panírozzuk be a palacsintákat. (Először forgassuk meg lisztben, aztán felvert tojásban és végül zsemlemorzsában.) Forró olajban süssük ki őket.
Tálaljuk tartármártással és tört krumplival.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 079 megtekintés