Hólabda torta

2014-02-10
  • Hány főre: 7
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Ha így készítjük, akkor is szuper lesz, a tésztát csak ketté vágjuk és megtöltjük a krémmel. Hólabda sütemény recept gluténmentesen!

Ezeket szerezd be:

  • A tésztához:
  • 12 dkg liszt (mantler)
  • 10 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 3 dkg kakaó
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 0.5 dl víz
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4.5 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • A mázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • kókuszreszelék a tetejére szórva

1. Lépés

A tojássárgákat a cukrot habosra keverjük, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, valamint a kakaót, majd óvatosan hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét. A tésztát 26-es kapcsos forma sütőbe helyezzük.

2. Lépés

A krémhez 4 dl tejet felforralunk cukorral, az étkezési keményítőt elkeverjük 0,5 dl hideg tejjel, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Ezután összekeverjük a forralt tejjel és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

3. Lépés

A piskótát ketté vágjuk és megtöltjük a krémmel majd az oldalára is teszünk, a végén az olvasztott csokoládéval vonjuk be és megszórjuk kókuszreszelékkel.

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

20 176 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Amerika kapitány torta

  • Red Velvet Cake Gizitől (Vörös bársony torta)

  • Zserbó torta

  • Monster High babatorta

  • Tiramisu torta Henitől

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    715 kcal
  • Zsír

    31.2g
  • Szénhidrát

    105.7g
  • Fehérje

    10.2g
  • Koleszterin

    145mg
  • Cukor

    69.7g