Epres hamis tiramisu eperlikőrrel

2017-02-10
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Tudom, az igazi tiramisu kakaóval, kávéval, s nem eperrel készül, de elkészítési módját és kinézetét tekintve ez hasonló, s nagyon finom.

Ezeket szerezd be:

  • 10 dkg Eper
  • 10 db Babapiskóta
  • 5 cl Likőr (eperlikőr)
  • 125 g Gyümölcsjoghurt (eper ízű)
  • 10 dkg Mascarpone
  • 1 tk Tortadara (színes)

1. lépés

Az epret alaposan megmosom, a felét feldarabolom.

2. lépés

Egy szögletes üvegtálba lefektetek 5 db babapiskótát. Meglocsolom a likőr felével, ráteszem a feldarabolt epret. Majd rákanalazom a joghurtot.

3. lépés

Újabb piskótasor következik. Ezt is meglocsolom. Erre jön a mascarpone. Elsimítom, megszórom a színes cukorral, s ráhelyezem a 3 szem epret (szamócát).

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

976 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csokis, kókuszos torta babapiskótából

  • Mutatós répás piskóta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1294,9 kcal
  • Zsír

    44 g
  • Koleszterin

    129,7 mg
  • Szénhidrát

    176,4 g
  • Cukor

    93,1 g
  • Fehérje

    23,7 g