Narancsos csirkecomb
2014-03-17- Típus: Gyümölcsös húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
Volt itthon csirkecomb és nem tudtam mivel készítsem el. Nem akartam a sós vagy fűszeres hagyományos verziót alkalmazni, így megláttam a narancsokat és akkor jött az ötlet, hogy ez bizony valami narancsos lesz. Amúgy is szeretem a sós-édes párosítást. Abszolút nem bántam meg, mennyeien finom, de tényleg! :)
Ezeket szerezd be:
- 4 csirke felsőcomb
- 1 fej fokhagyma
- 2 narancs leve
- 2 evőkanál méz
- 1 teáskanál gyömbér + egy kis curry
- fahéj rudak
- 5 szegfűszegbors (egész)
- 1 narancsnak a gerezdjei
- só, bors
1. Lépés
A csirkéket borsozzuk, sózzuk majd fél óráig állni hagyjuk. Közben megtisztítjuk a fokhagymát.
2. Lépés
Egy tepsibe olajat öntünk, rárakjuk a fűszerezett csirkéket, majd rá és köré a fokhagymákat. Letakarjuk alufóliával és fél órára berakjuk a sütőbe 180-200 fokra.
3. Lépés
Közben elkészítjük a mártást, amivel locsolgatni fogunk. Összekeverjük a 2 narancs levét a mézzel, a gyömbérrel, a curryvel.
4. Lépés
Kivesszük a tepsit, levesszük róla az alufóliát majd meglocsoljuk az imént elkészített lötty felével. Mellé pakoljuk a narancs gerezdjeit, majd a szegfűborsokat és a fahéjrudakat és vissza a sütőbe. Aranybarnára sütjük, majd közben néha-néha kivesszük és a maradék mártással öntögetjük.
Értékelések
(4 / 5)
4 személy értékelt
4 630 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
659 kcal -
Zsír
21.9g -
Szénhidrát
27.4g -
Fehérje
85.7g -
Koleszterin
260mg -
Cukor
21.8g