Narancsos csirkecomb

2014-03-17
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Volt itthon csirkecomb és nem tudtam mivel készítsem el. Nem akartam a sós vagy fűszeres hagyományos verziót alkalmazni, így megláttam a narancsokat és akkor jött az ötlet, hogy ez bizony valami narancsos lesz. Amúgy is szeretem a sós-édes párosítást. Abszolút nem bántam meg, mennyeien finom, de tényleg! :)

Ezeket szerezd be:

  • 4 csirke felsőcomb
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 narancs leve
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál gyömbér + egy kis curry
  • fahéj rudak
  • 5 szegfűszegbors (egész)
  • 1 narancsnak a gerezdjei
  • só, bors

1. Lépés

A csirkéket borsozzuk, sózzuk majd fél óráig állni hagyjuk. Közben megtisztítjuk a fokhagymát.

2. Lépés

Egy tepsibe olajat öntünk, rárakjuk a fűszerezett csirkéket, majd rá és köré a fokhagymákat. Letakarjuk alufóliával és fél órára berakjuk a sütőbe 180-200 fokra.

3. Lépés

Közben elkészítjük a mártást, amivel locsolgatni fogunk. Összekeverjük a 2 narancs levét a mézzel, a gyömbérrel, a curryvel.

4. Lépés

Kivesszük a tepsit, levesszük róla az alufóliát majd meglocsoljuk az imént elkészített lötty felével. Mellé pakoljuk a narancs gerezdjeit, majd a szegfűborsokat és a fahéjrudakat és vissza a sütőbe. Aranybarnára sütjük, majd közben néha-néha kivesszük és a maradék mártással öntögetjük.

 

"...Boldog az a csokoládé, amely miután a nők mosolyán át bejárta a világot, szájban olvadva, élvezetes csókban leli halálát."

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 630 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rántott szelet a nyár ízeivel

  • Őszibarackos hússzelet

  • Szilvamártásban sült csirkeszárnyak

  • Banánnal töltött csirkemell

  • Gyümölcsös csirketokány

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    659 kcal
  • Zsír

    21.9g
  • Szénhidrát

    27.4g
  • Fehérje

    85.7g
  • Koleszterin

    260mg
  • Cukor

    21.8g