Citromhabos lepény recept

2018-06-11
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Imádom a citromos dolgokat, ezért számomra ez a mennyei desszert a legfinomabb a világon.

Ezeket szerezd be:

  • Alaphoz:
  • 1 csomag tortalap
  • Krémhez:
  • 0.5 dl citromlé
  • 0.5 citromból nyert citromhéj
  • 2 ek vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 0.6 bögre cukor
  • 0.25 bögre kukoricakeményítő
  • 0.5 kiskanál só
  • 1.5 bögre víz
  • Habhoz:
  • 2 csipet só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 db tojásfehérje

1. lépés

A sütőt 160°C-ra előmelegítjük. Egy tálban elkeverjük a cukort a kukoricakeményítővel és a sóval. Hozzáöntjük a vizet és gőz felett állandó keverés mellett besűrítjük.

2. lépés

Egyenként belekeverjük a tojássárgákat és állandó keverés mellett további 2 percet főzzük.

3. lépés

Levesszük a gőzről és beletesszük a vajat, a citromhéjat és a levet. Hagyjuk kihűlni.

4. lépés

Elővesszük a tortalapunkat. Jobban járunk, hogyha beletesszük egy mélyebb hőálló sütőedénybe, így mikor beletesszük a krémet és a habot a tetejére, akkor lesz tartása. Kicsit belenyomkodjuk, majd a citromos krémet a tetejére töltjük.

5. lépés

Egy tálban a tojásfehérjéket a cukorral és a sóval kemény habbá verjük. Rákenjük a krémre, és 15 percre betesszük a sütőbe, amíg szépen aranyszínűre pirul a hab.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 322 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Citromtorta gluténérzékenyeknek

  • Citromos szelet Marcsitól

  • Gluténmentes citromtorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    264,52 kcal
  • Zsír

    6,88 g
  • Koleszterin

    63,25 mg
  • Szénhidrát

    47,96 g
  • Cukor

    28,45 g
  • Fehérje

    3,65 g