Gyümölcsös csirketokány
2014-01-12- Típus: Gyümölcsös húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Ha könnyű ételre vágysz, akkor készítsed el.
Megéri.
Ezeket szerezd be:
- 50 deka filézett csirkemell
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- csipet rozmaring
- csipet kakukkfű
- 1 deci húsleves alaplé
- 5 deka vaj
- 1 kisebb poréhagyma
- só
- 1 kávéskanál liszt
- csipet majoránna
- csipet őrőlt bors
- 1 kis kanál curry
- fél csg vágott petrezselyemzőld
- 1 deci fehérbor
- 1 deci főzőtejszín
- 10 deka őszibarack befőtt
- 10 deka szilva befőtt
- 10 deka kőrte vagy alma befőtt
1. lépés
A csirkehúst kis darabokra vágom. A vajat felolvasztom egy edényben, a hagymát beleszelem és kicsit megfonnyasztom, majd hozzáadom a darabolt húsokat. Megsózom és az egészet 3-4 percig pirítom, majd a kevés lisztet rászorom, és rövid ideig tovább pirítom.
2. lépés
Az összes fűszert belekeverem, hozzáadom a bort, a tejszínt és a leves alaplét tovább forralom amíg a hús megpuhul.
A legvégén a kis kockára vágott kompótokat adom hozzá, ezzel már csak összekeverem.
Rizzsel tálalom.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 971 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
401 kcal -
Zsir
16.3g -
Szénhidrát
18g -
Fehérje
42.4g -
Koleszterin
138mg -
Cukor
10.5g