Gyümölcsös csirketokány

2014-01-12
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Ha könnyű ételre vágysz, akkor készítsed el.
Megéri.

Ezeket szerezd be:

  • 50 deka filézett csirkemell
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • csipet rozmaring
  • csipet kakukkfű
  • 1 deci húsleves alaplé
  • 5 deka vaj
  • 1 kisebb poréhagyma
  • 1 kávéskanál liszt
  • csipet majoránna
  • csipet őrőlt bors
  • 1 kis kanál curry
  • fél csg vágott petrezselyemzőld
  • 1 deci fehérbor
  • 1 deci főzőtejszín
  • 10 deka őszibarack befőtt
  • 10 deka szilva befőtt
  • 10 deka kőrte vagy alma befőtt

1. lépés

A csirkehúst kis darabokra vágom. A vajat felolvasztom egy edényben, a hagymát beleszelem és kicsit megfonnyasztom, majd hozzáadom a darabolt húsokat. Megsózom és az egészet 3-4 percig pirítom, majd a kevés lisztet rászorom, és rövid ideig tovább pirítom.

2. lépés

Az összes fűszert belekeverem, hozzáadom a bort, a tejszínt és a leves alaplét tovább forralom amíg a hús megpuhul.
A legvégén a kis kockára vágott kompótokat adom hozzá, ezzel már csak összekeverem.
Rizzsel tálalom.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

892 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rántott szelet a nyár ízeivel

  • Őszibarackos hússzelet

  • Narancsos csirkecomb

  • Szilvamártásban sült csirkeszárnyak

  • Banánnal töltött csirkemell

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    401 kcal
  • Zsir

    16.3g
  • Szénhidrát

    18g
  • Fehérje

    42.4g
  • Koleszterin

    138mg
  • Cukor

    10.5g