Olívás krumplipüré
2012-08-13- Típus: Krumpliköretek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Ha valakinek elege van már a szokásos sült krumpli és párolt rizsreceptekből, akkor már is itt van egy kicsit felturbózott finomság.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg burgonya
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma, aprítva
- 1 csésze tej
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 teáskanál fekete bors
1. Lépés
Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk negyedekbe. Tegyük egy lábasba, és fedjük le sós vízzel. Forraljuk fel és főzzük 15-20 percig, amíg a villát könnyedén át tudjuk szúrni a krumplikon. Közben melegítsük olívaolajat egy kis serpenyőben. Hozzáadjuk a fokhagymát és főzzük sok keverés közben, közepes lángon, kb 2 percig. Adjuk hozzá a tejet, a sót és a borsot, és főzzük addig, amíg csak felmelegszik. Ne hagyjuk forrni. Vegyük le a tűzről és tegyük félre.
2. Lépés
Amikor a krumpli megpuhult, öntsük bele egy tésztaszűrőbe. Egy krumplinyomó vagy villa segítségével törjük össze a krumplikat. Adjuk hozzá az olívaolajas keveréket, keverjük el. Tálaljuk melegen bármilyen sült húshoz.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 434 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
203,3 kcal -
Összes Zsír
9,8 g -
Szénhidrát
26,7 g -
Fehérje
3,5 g