Olívás krumplipüré

2012-08-13
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Ha valakinek elege van már a szokásos sült krumpli és párolt rizsreceptekből, akkor már is itt van egy kicsit felturbózott finomság.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg burgonya
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 1 csésze tej
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál fekete bors

1. Lépés

Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk negyedekbe. Tegyük egy lábasba, és fedjük le sós vízzel. Forraljuk fel és főzzük 15-20 percig, amíg a villát könnyedén át tudjuk szúrni a krumplikon. Közben melegítsük olívaolajat egy kis serpenyőben. Hozzáadjuk a fokhagymát és főzzük sok keverés közben, közepes lángon, kb 2 percig. Adjuk hozzá a tejet, a sót és a borsot, és főzzük addig, amíg csak felmelegszik. Ne hagyjuk forrni. Vegyük le a tűzről és tegyük félre.

2. Lépés

Amikor a krumpli megpuhult, öntsük bele egy tésztaszűrőbe. Egy krumplinyomó vagy villa segítségével törjük össze a krumplikat. Adjuk hozzá az olívaolajas keveréket, keverjük el. Tálaljuk melegen bármilyen sült húshoz.

Fogás: Hozzávalók: , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5 434 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Brokkolival töltött krumpli

  • Pirított burgonyabogár

  • Fűszeres sült krumpli

  • Csípős steakburgonya

  • Camambert-rel sült burgonya

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    203,3 kcal
  • Összes Zsír

    9,8 g
  • Szénhidrát

    26,7 g
  • Fehérje

    3,5 g