Márványos piskóta eperrel

2013-05-21
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Egy márványos süteményt, mivel is tehetünk még finomabbá, ha nem egy kis nyár eleji gyümölccsel?

1 csésze mérete: 250 ml.

Ezeket szerezd be:

  • 4 tojás
  • 1 csésze cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 3/4 csésze olaj
  • 3/4 csésze tej
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 3 csésze liszt
  • 1 evőkanál kakaó
  • 200 g eper

1. lépés

A tojásokat üssük egy tálba, verjük fel egy kicsit villával, majd adjuk hozzá a cukrot és a vanília kivonatot. Dolgozzuk simára.

2. lépés

Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és a tejet. Keverjük folyamatosan. Jöhet bele a sütőpor és az olaj. A választott tepsit, vagy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a fele tésztát.

3. lépés

A második részhez adjuk hozzá a kakaót, majd jól keverjük el. Öntsük a kakaós tésztát körkörös mozdulatokkal a másik tetejére, majd egy kés vagy villa segítségével óvatosan keverjük össze a két réteget.Nem kell teljesen, hiszen ettől lesz márványos.

4. lépés

Mossuk át az epret, vágjuk kisebb darabokra, majd szórjuk a tetejére. Süssük előmelegített sütőben 25-30 percig 180°C-on.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.6 / 5)

3.6 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

3,412 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Egyszerű túrós sütemény

  • Bögrés mákos piskóta

  • Egyszerű meggyes piskóta

  • Erdei gyümölcsös polentatorta

  • Túrótorta gyümölccsel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    495 kcal
  • Zsir

    23.6g
  • Szénhidrát

    63g
  • Fehérje

    8.5g