Pirított burgonyabogár

2013-06-11
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Amikor ránéztem a következő köret receptre, akkor nekem egyből a krumplibogár jutott eszembe. Ezt a köretet bármilyen hús mellé ajánlom, ha már unjuk a snassz hasábburgonya, tört krumpli párost.

Ezeket szerezd be:

  • 4-6 közepes méretű burgonya
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 6 evőkanál olvasztott vaj
  • só, bors
  • szárított vagy friss fűszerek (pl. kakukkfű, bazsalikom, rozmaring)
  • chili

1. Lépés

A burgonyát megmossuk, és egy tiszta kefével átsikáljuk. Vegyünk elő egy éles kést.  Először meghámozzuk a krumplit (ha újburgonya lenne, akkor tulajdonképpen rajta is maradhat a héja), majd óvatosan egész vékonyan bevagdossuk. 

2. Lépés

Nem kell teljesen szeletekre vágni, 0,5 cm-rel a széle előtt álljunk meg.

Hámozzuk meg a fokhagymát és vágjuk nagyon vékony szeletekre. A vékony fokhagyma szeleteket helyezzük a krumpliba vágott vájatok közepére, a tetejükre csorgassunk olvasztott vajat. Megszórjuk sóval, borssal, chilivel és további fűszerekkel.

3. Lépés

Rendezzük a burgonyát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük előmelegített sütőben 200°C-on, kb 30-40 percig közepes méretű burgonya esetén. Ha nagyobbak, akkor egy kicsit tovább tart. 

 

 

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.1 / 5)

4.1 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

13 082 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Brokkolival töltött krumpli

  • Fűszeres sült krumpli

  • Csípős steakburgonya

  • Camambert-rel sült burgonya

  • Fokhagymás burgonya

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    380 kcal
  • Zsír

    17.6g
  • Szénhidrát

    51.7g
  • Fehérje

    5.8g