Csípős steakburgonya

2013-01-11
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Ha nem szeretnénk olajban tocsogós sült krumplit választani köretként, akkor ez a steak burgonya remek választás.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg krumpli
  • 1 tk csípős paprika por
  • 1/2 tk chili
  • 1/2 tk bors
  • só ízlés szerint
  • olaj a tepsibe

1. lépés

A burgonyákat jó megmossuk, ha kell egy kicsit vízbe áztatjuk, ettől ráadásul megpuhul a héja és könnyebben megsül majd. A krumplikat majd formás negyedekre vágjuk.

2. lépés

A krumplikat egy nagy tálba tesszük, egyenletesen rászórjuk a fűszereket, párszor átforgatjuk, hogy mindenhova jusson. Nagyon kevés olajjal kikenjük a tepsit, majd belerendezzük a krumplikat, 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük, ki mennyire ropogósan szereti.

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 682 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Brokkolival töltött krumpli

  • Pirított burgonyabogár

  • Fűszeres sült krumpli

  • Camambert-rel sült burgonya

  • Fokhagymás burgonya

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    175 kcal
  • Szénhidrát

    39.9g
  • Zsír

    0.3g
  • Fehérje

    4.3g