Vörösboros-tejfölös zúzapörkölt petrezselymes rizzsel
2016-05-25- Típus: Zúzapörkölt
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:40 p
- Elkészítés: 1:50 p
Szeretem a belsőségeket, zúzapörkölt ritkán készül, mert például a májhoz képest sokáig kell főzni.
Ezeket szerezd be:
- Zúzapörkölthöz:
- 350 g Csirkezúza
- 1 db Vöröshagyma
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 db Hegyes erős paprika
- 1 db Chilipaprika
- 1 db Paradicsom
- 1 ek Libazsír
- 2 dl Víz
- 1 kiskanál Só (ízlés szerint)
- 1 kiskanál Bors (ízlés szerint)
- 1 kiskanál Pirospaprika (csípős, ízlés szerint)
- 1 ek Liszt
- 1 dl Vörösbor
- 140 g Tejföl
- Petrezselymes rizshez:
- 1 bögre Rizs
- 1 kiskanál Petrezselyem (szárított)
- 0.5 kiskanál Bors (ízlés szerint)
- Továbbá:
- 2 ek Csalamádé
- 2 ek Tejföl
- 2 db Chilipaprika (díszítéshez)
1. lépés
A rizst beáztatom.
2. lépés
A hagymákat aprítom, a paprikákat és paradicsomot kockára, a zúzákat félbe vágom.
3. lépés
Egy edényben libazsíron üvegesre dinsztelem a hagymát, ráteszem a zúzákat. Fehéredés után fűszerezem, hozzáadom a paprikát, paradicsomot, fokhagymát, majd felengedem vízzel és 90 percig főzöm.
4. lépés
Közben felteszem a rizst főni, sózom.
5. lépés
Amikor a zúza már majdnem puha, hozzáöntöm a bort, beleszórom a lisztet, belekeverem a tejfölt, felrottyantom.
6. lépés
Tálaláskor szedek a tányérra rizst, megszórom borssal, petrezselyemmel, merek mellé zúzapörköltet, kanalazok rá tejfölt, s díszítem chilivel.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 720 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1125,63 kcal -
Zsír
36,94 g -
Koleszterin
704,1 mg -
Szénhidrát
149,33 g -
Cukor
27,18 g -
Fehérje
44,47 g