Vörösboros-tejfölös zúzapörkölt petrezselymes rizzsel

2016-05-25
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:40 p
  • Elkészítés: 1:50 p

Szeretem a belsőségeket, zúzapörkölt ritkán készül, mert például a májhoz képest sokáig kell főzni.

Ezeket szerezd be:

  • Zúzapörkölthöz:
  • 350 g Csirkezúza
  • 1 db Vöröshagyma
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 1 db Hegyes erős paprika
  • 1 db Chilipaprika
  • 1 db Paradicsom
  • 1 ek Libazsír
  • 2 dl Víz
  • 1 kiskanál Só (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál Bors (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál Pirospaprika (csípős, ízlés szerint)
  • 1 ek Liszt
  • 1 dl Vörösbor
  • 140 g Tejföl
  • Petrezselymes rizshez:
  • 1 bögre Rizs
  • 1 kiskanál Petrezselyem (szárított)
  • 0.5 kiskanál Bors (ízlés szerint)
  • Továbbá:
  • 2 ek Csalamádé
  • 2 ek Tejföl
  • 2 db Chilipaprika (díszítéshez)

1. lépés

A rizst beáztatom.

2. lépés

A hagymákat aprítom, a paprikákat és paradicsomot kockára, a zúzákat félbe vágom.

3. lépés

Egy edényben libazsíron üvegesre dinsztelem a hagymát, ráteszem a zúzákat. Fehéredés után fűszerezem, hozzáadom a paprikát, paradicsomot, fokhagymát, majd felengedem vízzel és 90 percig főzöm.

4. lépés

Közben felteszem a rizst főni, sózom.

5. lépés

Amikor a zúza már majdnem puha, hozzáöntöm a bort, beleszórom a lisztet, belekeverem a tejfölt, felrottyantom.

6. lépés

Tálaláskor szedek a tányérra rizst, megszórom borssal, petrezselyemmel, merek mellé zúzapörköltet, kanalazok rá tejfölt, s díszítem chilivel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 605 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zúzapörkölt recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1125,63 kcal
  • Zsír

    36,94 g
  • Koleszterin

    704,1 mg
  • Szénhidrát

    149,33 g
  • Cukor

    27,18 g
  • Fehérje

    44,47 g