Olasz rizstorta

2013-04-07
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 60 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:40 p

A következő recept liszt nélkül készül, nagyon hasonlít a rizskókhoz.  Bátran egészítsük ki bármilyen gyümölccsel, málnával és banánnal is igazán finom!

Ezeket szerezd be:

  • 600 ml tej
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 200 g rizs
  • 3 tojás
  • 80 g kristálycukor
  • 1 evőkanál rum
  • 100 g mazsola (rumba áztatott)
  • fahéj
  • vaj

1. lépés

Egy vastag fenekű lábasban felforraljuk a tejet a citromhéjjal és egy kis vaníliás cukorral. Hozzákeverjük a rizst és a lehető legalacsonyabbra állítjuk a hőfokot, hogy a tej ne fusson ki. Folyamatosan kevergetéssel 30-40 perc alatt puhára főzzük a rizst (mintha csak tejberizst készítenénk).

2. lépés

A rizst félretesszük, közben előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk és sütőpapírral bélelünk. A mazsolát egy kis rumba áztatjuk. A tojások sárgáját a rizshez keverjük. Hozzákeverjük a cukrot, egy citrom levét, a rumot.

3. lépés

Egy másik tálban a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a rizses keverékhez. Óvatosan, hogy ne törjön össze a hab. Legvégül beleforgatjuk a mazsolát (és itt igény szerint más gyümölcsöt is adhatunk hozzá).

4. lépés

A tésztát a formába öntjük, elegyengetjük, majd 30 percig sütjük. A tortát hagyjuk kihűlni a formában, majd letakarva a hűtőbe tesszük. Pár óra vagy akár egy éjszaka múlva elővesszük és gyümölcsszósszal vagy fahéjjal leszórva tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

9 605 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Narancsos rizsfelfújt áfonyával

  • Egyszerű Rizsfelfújt

  • Mazsolás rizskoch sárgabaracklekvárral

  • Rizskók baracklekvárral (Rizscoch)

  • Mézes-almás rizsfelfújt recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    365 kcal
  • Zsír

    20g
  • Szénhidrát

    38,3g
  • Fehérje

    11,4g