Narancsos rizsfelfújt áfonyával
2014-06-06- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Így készül egy varázslatos rizsfelfújt recept ManoChef konyhájában.
Ezeket szerezd be:
- 40-50dkg rizs
- 25dkg kristálycukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 4 tojás
- 10dkg mazsola
- 1 db narancs
- 1 liter tej
- 2-4dl víz
- Áfonya:
- 1 csésze barna cukor
- 1 csésze víz
- 2 evőkanál házi lekvár
- 1 csésze áfonya
1. Lépés
A rizst cukros tejben és vízben megfőztem, amit még vaníliás cukorral ízesítettem. Ha már „majdnem” megfőtt,( ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag puha a rizs,és már csak egy kevés folyadékot képes felszívni), hozzáadtam a mazsolát, félretettem hűlni.
2. Lépés
4 tojást kettéválasztottam, a fehérjéből kemény habot vertem. A sárgához adtam egy nagyobb narancs levét és reszelt héját.
3. Lépés
Amikor a rizs meghűlt, hozzákevertem a narancsos tojássárgákat, majd óvatosan a fehérjehabot is. Vajazott, morzsázott formába töltöttem, majd közepes hőfokon készre sütöttem. Vastagságtól függően a sütés 40-50 perc, de akár az 1 órát is meghaladhatja, ha a forma magas.
4. Lépés
Leértékelve (de nem a minősége miatt) sikerült vennem friss áfonyát, amit cukorszirupban „főzve”, adtam mellé:
1 csésze barna cukor, 1 csésze víz – ebből cukorszirupot főztem, hozzáadtam 2 evőkanál házi lekvárt.
5. Lépés
Simára keverve felfőztem, majd hűlni hagytam néhány percre. A végén beledobtam a megmosott, lecsepegtetett áfonyaszemeket. Kész!
Értékelések
(4 / 5)
3 személy értékelt
4 714 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
783 kcal -
Zsír
7.2g -
Szénhidrát
167.2g -
Fehérje
16.3g -
Koleszterin
123mg -
Cukor
93.2g