Rizskók baracklekvárral (Rizscoch)

2012-04-02
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Régi családi recept, az iskolai menzán is már nagy kedvenc volt. Az elkészítése könnyű, finom esti csemege.

Ezeket szerezd be:

  • 35 dkg rizs
  • 1/2 l víz
  • 1/2 l tej
  • késhegynyi só
  • 10 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 3 tojás
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • baracklekvár

Elkészítés: 

  1. A rizst felöntjük fél l hideg vízzel és lefedve, néha megkeverve, addig főzzük, míg a vizet mind magába szívta.
  2. Ekkor hozzáöntjük a hideg tejet, felforraljuk, és nagyon kis lángon, lefedve, néha megkeverve, készre főzzük a rizst.
  3. Állni hagyjuk, hogy kicsit hűljön. Azalatt  az esetleg maradt folyadékot magába szívja.
  4. A vajat és a tojássárgákat habosra kebverjük a cukorral, majd belereszeljük a citromhéjat.
  5. A tojásfehérjéket habbá verjük. Mikor már kemény, vigyázzunk, hogy ne törjük meg, adjunk hozzá 2-3 nagykanál barack- vagy bármilyen ízű lekvárt, ínyencek egy kis fahéjat is rejthetnek bele. :)
  6. A vajas keveréket a rizshez forgatjuk, majd óvatosan a tojásfehérjehabot is hozzákeverjük.
  7. Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe egyengetjük a tésztát, és közepes lángon addig sütjük, míg a teteje barnulni nem  kezd.
  8. Várjuk meg míg kihűl, tálalni csak akkor szabad. A tetejét porcukorral, fahéjjal, kakaóval vagy lekvárral is ízesíthetjük.

 

Egészségedre!

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.5 / 5)

3.5 5 20
Értékeld a receptet!

20 személy értékelt

28 676 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Narancsos rizsfelfújt áfonyával

  • Egyszerű Rizsfelfújt

  • Mazsolás rizskoch sárgabaracklekvárral

  • Olasz rizstorta

  • Mézes-almás rizsfelfújt recept

Kommentek