Áfonyás házi fagylalt

2012-06-12
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Gondoltam egyet és készítettem a családnak egy finom áfonyás fagylaltot.

Ezeket szerezd be:

  • 3 csésze friss vagy fagyasztott áfonya
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 csésze cukor
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál fahéj
  • 4 dl natúr joghurt
  • 1 dl tej

1. lépés

Helyezzük a megmosott fekete áfonyát, a citromlevet, a cukrot, a sót, a fahéjat egy közepes lábasba. Melegítsük közepes lángon, gyakran kevergetve, amíg a cukor feloldódik. Miközben fő, egy krumplinyomóval áttörjük a keveréket, hogy pépes legyen. Amikor az összes cukor feloldódik, vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni 10 percig.

2. lépés

Keverjük hozzá a joghurtot és a tejet, keverjük jól össze. Hűtsük le a keveréket a hűtőbe néhány órára (vagy egy éjszakán át), amíg teljesen megfagy.

Tipp: Az áfonyás joghurtos keveréket a fagylalt készítő gépben is készíthetjük. Ha inkább simábban szeretjük a fagylaltot, akkor le is turmixolhatjuk az áfonyát.

 

Fogás: Hozzávalók: , , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 047 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Joghurtos szederfagyi

  • Málnasorbet tejszínhabbal

  • Diétás erdei gyümis fagylalt

  • Szupergyors banán fagylalt

  • Kekszes-tejszínes fagylalt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    684 kcal
  • Összes Zsír

    4,9 g
  • Szénhidrát

    149,3 g
  • Fehérje

    14,1g