Áfonyás házi fagylalt
2012-06-12- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Gondoltam egyet és készítettem a családnak egy finom áfonyás fagylaltot.
Ezeket szerezd be:
- 3 csésze friss vagy fagyasztott áfonya
- 3 evőkanál citromlé
- 1 csésze cukor
- 1/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál fahéj
- 4 dl natúr joghurt
- 1 dl tej
1. lépés
Helyezzük a megmosott fekete áfonyát, a citromlevet, a cukrot, a sót, a fahéjat egy közepes lábasba. Melegítsük közepes lángon, gyakran kevergetve, amíg a cukor feloldódik. Miközben fő, egy krumplinyomóval áttörjük a keveréket, hogy pépes legyen. Amikor az összes cukor feloldódik, vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni 10 percig.
2. lépés
Keverjük hozzá a joghurtot és a tejet, keverjük jól össze. Hűtsük le a keveréket a hűtőbe néhány órára (vagy egy éjszakán át), amíg teljesen megfagy.
Tipp: Az áfonyás joghurtos keveréket a fagylalt készítő gépben is készíthetjük. Ha inkább simábban szeretjük a fagylaltot, akkor le is turmixolhatjuk az áfonyát.
Értékelések
(4.4 / 5)
5 személy értékelt
5 930 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
684 kcal -
Összes Zsír
4,9 g -
Szénhidrát
149,3 g -
Fehérje
14,1g