Mézes-almás rizsfelfújt recept

2012-04-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Ezeket szerezd be:

  • 1 csésze rizs
  • 5 dl tej
  • 2 savanykás alma
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 3 tojás
  • 6 evőkanál méz
  • 5 dkg darált dió
  • 2 dl tejföl
  • csipetnyi só
  • vaj és zsemlemorzsa

Elkészítés:

1. Egy kisebb, szögletes tepsit vajjal kikenünk, és zsemlemorzsával behintünk. A sárgabaracklekvárt, a diót, és 3 evőkanál mézet összekeverünk. (Ha a méz nagyon sűrű, mikrosütőben vagy forró vízbe állítva kissé felmelegítjük.)

2. 2 dl vízzel és a tejjel apránként felöntve, sűrű tejberizst főzünk.

3. Az almát meghámozzuk, és vékony, hosszú szeletekre vágjuk.

4. A már nem nagyon forró rizst összekeverjük a tejföllel, a megmaradt mézzel és a kikevert tojás sárgákkal, valamint a kemény habbá vert fehérjék kétharmadával.

5. A tepsibe terítünk egy vékony réteg rizst, ezt megrakjuk almaszeletekkel, és meglocsoljuk a mézes-lekváros dióval. Erre rizst kenünk, majd a rétegezést addig folytatjuk, amíg csak el nem fogynak a hozzávalók.

6. A tetejére kenjük a megmaradt fehérjehabot, és az előmelegített, közepesen forró sütőben, közepes lángon 20-25 percig sütjük.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 014 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Narancsos rizsfelfújt áfonyával

  • Egyszerű Rizsfelfújt

  • Mazsolás rizskoch sárgabaracklekvárral

  • Olasz rizstorta

  • Rizskók baracklekvárral (Rizscoch)