Mézes-almás rizsfelfújt recept
2012-04-02- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 45 perc
Ezeket szerezd be:
- 1 csésze rizs
- 5 dl tej
- 2 savanykás alma
- 2 evőkanál sárgabaracklekvár
- 3 tojás
- 6 evőkanál méz
- 5 dkg darált dió
- 2 dl tejföl
- csipetnyi só
- vaj és zsemlemorzsa
Elkészítés:
1. Egy kisebb, szögletes tepsit vajjal kikenünk, és zsemlemorzsával behintünk. A sárgabaracklekvárt, a diót, és 3 evőkanál mézet összekeverünk. (Ha a méz nagyon sűrű, mikrosütőben vagy forró vízbe állítva kissé felmelegítjük.)
2. 2 dl vízzel és a tejjel apránként felöntve, sűrű tejberizst főzünk.
3. Az almát meghámozzuk, és vékony, hosszú szeletekre vágjuk.
4. A már nem nagyon forró rizst összekeverjük a tejföllel, a megmaradt mézzel és a kikevert tojás sárgákkal, valamint a kemény habbá vert fehérjék kétharmadával.
5. A tepsibe terítünk egy vékony réteg rizst, ezt megrakjuk almaszeletekkel, és meglocsoljuk a mézes-lekváros dióval. Erre rizst kenünk, majd a rétegezést addig folytatjuk, amíg csak el nem fogynak a hozzávalók.
6. A tetejére kenjük a megmaradt fehérjehabot, és az előmelegített, közepesen forró sütőben, közepes lángon 20-25 percig sütjük.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 014 megtekintés