Májas rizs

2014-01-30
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Nagyon finom egytál, ha valaki szereti a májat, akkor annak kötelező.

Ezeket szerezd be:

  • 50 deka máj
  • 20 deka rizs
  • 10 deka húsos szalonna
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 4-5 koktélparadicsom
  • 3 kisebb savanyú uborka
  • csipetnyi bors
  • 1 kis kanál őrőlt pirospaprika
  • ízlés szerint majoránna
  • 4-5 szem kapribogyó
  • 4 szál vágott petrezselyem

1. Lépés

A rizst megmosom, kevés olajon sóval és vízzel puhára megpárolom.
A májat csíkokra vágom.

2. Lépés

A hagymát és a szalonnát vékony kockákra vágom, valamint a zöldpaprikát és az uborkát is csíkokra vágom.
Egy serpenyőben a hagymát és a szalonnát üvegesre pirítom, majd hozzáadom a csíkokra vágott májat a kis kanál pirospaprikát.

3. Lépés

Egy fél deci vízzel felöntöm és állandóan kevergetve pirítom. Hozzáadom a borsot, majoránnát, paradicsomot, uborkát és a kaprit. Néhány percig együtt pirítom, majd belekeverem a párolt puha rizst. Egyet kettőt keverek rajta, végül vágott petrezselyemmel meghintve tálalom.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1,182 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült libamáj

  • Sült libamáj majonézes tojással salátaágyon

  • Rántott sertésmáj és sörtésztában sült királyrák

  • Brandyben áztatott sült libamáj

  • Sertésmáj makói módon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    570 kcal
  • Zsír

    19.4g
  • Szénhidrát

    50.9g
  • Fehérje

    45.1g
  • Koleszterin

    731mg
  • Cukor

    5.6g