Nyári krumplisaláta almával
2012-07-23- Típus: Krumplisaláta receptek, Majonézes saláták, Zöldségsaláta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 35 perc
A burgonyasaláta mindig jó választás, ha gyorsan keresünk valami kiegészítő fogást sült vagy BBQ partik sült ételei mellé.
Ezeket szerezd be:
- 30-40 dkg újburgonya
- 2 evőkanál darált zeller
- 1/4 csésze vöröshagyma, apróra kockázva
- 3 alma, kockákra vágva
- 2 evőkanál snidling, aprítva
- 1 tk dijoni mustár
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál borecet
- 1 evőkanál majonéz
- só és bors
1. Lépés
Főzzük a burgonyát sós vízben puhára, kb 10-14 percig, vagy amíg megpuhul. Szűrjük le és tegyük félre. Míg a burgonya fő, keverjük össze a vöröshagymát, a zellert, a mustárt, az olívaolajat, az ecetet és majonézt, sózzuk, borsozzuk.
2. Lépés
Keverjük össze jól, és hagyjuk összeérni, ameddig a krumpli fő. Amikor a krumpli elkészült, keverjük bele a majonézes keverékbe, és adjunk hozzá snidlinget és a kockákra vágott almát, és ha szükséges sóval és borssal ízesítjük. A tetejét szórjuk meg petrezselyemmel vagy bazsalikommal.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 807 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
101,6 kcal -
Zsír
2,6 g -
Fehérje
1,8 g -
Szénhidrát
18,1 g