Nyári krumplisaláta almával

2012-07-23
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A burgonyasaláta mindig jó választás, ha gyorsan keresünk valami kiegészítő fogást sült vagy BBQ partik sült ételei mellé.

Ezeket szerezd be:

  • 30-40 dkg újburgonya
  • 2 evőkanál darált zeller
  • 1/4 csésze vöröshagyma, apróra kockázva
  • 3 alma, kockákra vágva
  • 2 evőkanál snidling, aprítva
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál borecet
  • 1 evőkanál majonéz
  • só és bors

1. Lépés

Főzzük a burgonyát sós vízben puhára, kb 10-14 percig, vagy amíg megpuhul. Szűrjük le és tegyük félre. Míg a burgonya fő, keverjük össze a vöröshagymát, a zellert, a mustárt, az olívaolajat, az ecetet és majonézt, sózzuk, borsozzuk.

2. Lépés

Keverjük össze jól, és hagyjuk összeérni, ameddig a krumpli fő. Amikor a krumpli elkészült, keverjük bele a majonézes keverékbe, és adjunk hozzá snidlinget és a kockákra vágott almát, és ha szükséges sóval és borssal ízesítjük. A tetejét szórjuk meg petrezselyemmel vagy bazsalikommal.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 807 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Majonézes zellersaláta

  • Mediterrán saláta bruschettával és virslivel

  • Céklás sóskasaláta sajttal

  • Almás sonkás saláta

  • Sonkás makarónis saláta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    101,6 kcal
  • Zsír

    2,6 g
  • Fehérje

    1,8 g
  • Szénhidrát

    18,1 g

Comments are closed.