Kókuszos csigusz

2012-09-14
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ha valamilyen finom péksütit szeretnénk enni, akkor nem muszáj a boltban megvenni, hanem otthon el is készíthetjük magunknak. A kókuszos csiga a család egyik kedvence. Kisebb, nagyobb méretben készíthető.

Ezeket szerezd be:

  • 400 g liszt
  • 50 ml tej
  • 25 g élesztő
  • 4 tojássárgája
  • 250 g margarin
  • kis cukor
  • Töltelékhez:
  • 1 csomag vaníliás puding + hozzávalók
  • 100 g kókuszreszelék
  • mazsola (opcionális)

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, az élesztőt langyos tejben egy kis cukorral futassuk fel, majd keverjük hozzá a lisztet, a margarint és a tojássárgáját. Gyúrjuk össze a tésztát, majd tegyük félre, hagyjuk kelni.

2. lépés

A következő lépésben készítsük el a kókuszos keveréket. Készítsük el a vaníliás pudingot a csomagoláson látható utasítások szerint, majd szórjuk bele a kókuszreszeléket is, igény szerint mazsolát.

3. lépés

A tésztát nyújtsuk ki lisztezett felületen, majd kenjük meg a töltelékkel a tetejét. Tekerjük fel a tésztát, majd vágjuk őket 1 cm széles szeletekre, de lehet nagyobbra is. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd helyezzük rá jól távol egymástól a csigákat. Sütőbe 15-20 perc alatt készre sütjük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 361 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Juhtúrós-mazsolás pogácsa

  • Fánk sütőben sütve

  • Gluténmentes kenyér recept

  • Fahéjas kalács

  • Szénhidrát csökkentett túrós batyu

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    658 kcal
  • Zsír

    37,6 g
  • Szénhidrát

    65,4 g
  • Fehérje

    19,8 g