Fűszeres gomba rizzsel

2012-12-04
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Következő receptet akkor szoktam készíteni, amikor valami igazán gyorsat kell összeütnöm.

Ezeket szerezd be:

  • 13 dkg Rizs
  • 50 dkg Gomba
  • 1 db Vöröshagyma
  • 1 evőkanál Olívaolaj
  • 1 evőkanál Zöldségleves
  • 1 csipet Szerecsendió
  • Kevés Tárkony
  • Kevés Turbolya
  • Kevés Zsálya

1. lépés

Az első dolgunk az, hogy rizst a szokásos módon megfőzzük. Amíg fő a rizs, addig egy másik edényben üvegesre pirítjuk az apróra felvágott vöröshagymát.

2. lépés

Ha a hagymánk üveges lett, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, majd felöntjük körülbelül 1 dl vízzel és zöldségleveslével. Felforraljuk, de közben szerecsendióval, tárkonnyal, turbolyával és zsályával fűszerezzük.

3. lépés

Amikor felforrt, kis lángra kapcsoljuk és addig főzzük tovább, amíg a gomba puha nem lesz és a mártás be nem sűrűsödik egy kicsit. Rizzsel tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

8 470 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mexikói zöldséges rizottó

  • Májas rizs

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Csiperkegombás rizs

  • Rizottó tengerész módra

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    392 kcal
  • Összes Zsír

    8,9 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    68,4 g
  • Cukor

    6,8 g
  • Fehérje

    13,9 g