Fűszeres gomba rizzsel
2012-12-04- Típus: Rizottó receptek, Szénhidrát nap
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 30 perc
Következő receptet akkor szoktam készíteni, amikor valami igazán gyorsat kell összeütnöm.
Ezeket szerezd be:
- 13 dkg Rizs
- 50 dkg Gomba
- 1 db Vöröshagyma
- 1 evőkanál Olívaolaj
- 1 evőkanál Zöldségleves
- 1 csipet Szerecsendió
- Kevés Tárkony
- Kevés Turbolya
- Kevés Zsálya
1. lépés
Az első dolgunk az, hogy rizst a szokásos módon megfőzzük. Amíg fő a rizs, addig egy másik edényben üvegesre pirítjuk az apróra felvágott vöröshagymát.
2. lépés
Ha a hagymánk üveges lett, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, majd felöntjük körülbelül 1 dl vízzel és zöldségleveslével. Felforraljuk, de közben szerecsendióval, tárkonnyal, turbolyával és zsályával fűszerezzük.
3. lépés
Amikor felforrt, kis lángra kapcsoljuk és addig főzzük tovább, amíg a gomba puha nem lesz és a mártás be nem sűrűsödik egy kicsit. Rizzsel tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
8 470 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
392 kcal -
Összes Zsír
8,9 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
68,4 g -
Cukor
6,8 g -
Fehérje
13,9 g