Nyári cukkinis-kolbászos egytál

2012-08-01
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

A főzés jó dolog és nem kell nagyon túl bonyolítani, ha nincsen sok időnk a konyhában rostokolni. Nagyon egyszerűen is készíthetünk finom ételt a családnak. Így van ez az egytálételekkel is.

Ezeket szerezd be:

  • 4-5 szem nagy krumpli
  • 2 tk olaj
  • 1/2 teáskanál fokhagymapor
  • 15 dkg kolbász, virsli vagy szafaládé (karikákra vágva)
  • 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 kaliforniai paprika (piros, narancs és zöld színű vegyesen)
  • 2 evőkanál friss rozmaring
  • 1 cukkini (szeletelve)
  • só, bors ízlés szerint

1. Lépés

Egy nagy, mély teflon serpenyőbe tegyük a megpucolt, kockákra vágott krumplit, fűszerezzük fokhagyma porral, sóval, borssal, bármilyen sült krumpli fűszersóval. Amikor a serpenyő felforrósodik és elkezd sisteregni, csökkentsük a hőt alacsonyabbra, és főzzük fedő alatt körülbelül 20-25 percig. Rázzuk meg a serpenyőt időnként, hogy megakadályozzuk a burgonya leégését. Vegyük le a tűzről, és hagyd, hogy hűljön 5 percig fedő nélkül.

2. Lépés

Hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, virslit vagy szafaládét és a serpenyőben időnként megkeverve süssük, amíg megbarnul, csak körülbelül 10 percig. Dobjunk hozzá apróra vágott zöldséget, borsót, kaliforniai paprikát, répát, amit szeretnék és fűszerezzük egy kevéske sóval és borssal, fokhagymával, rozmaringgal. Legvégül adjuk hozzá a cukkinit és főzzük puhulásig.

 

Tipp: Ha még gyorsabban akarunk túl lenni a főzésen, akkor a krumplit főzzük meg előtte, így könnyebben sül, de akár fritőzben is készíthetjük.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 713 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csőben sült cukkini

  • Cukkini paradicsommal rakva

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    326 kcal
  • Zsír

    11 g
  • Fehérje

    23 g
  • Szénhidrát

    33,5 g