Évi Chilis babja

2013-11-17
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:30 p
  • Elkészítés: 1:45 p

Régóta kérte már a lányom, hogy csináljak neki csilis babot. Most végre nekiláttam.

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg szalonna
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 50 dkg darált hús
  • 2 doboz vörösbab konzerv
  • 1 doboz kukorica
  • 1 csomag csilis bab alap por(fele is elég lesz bele)
  • házi paradicsomlé

1. lépés

Szalonnát, fokhagymát és a paradicsomot felaprítjuk. Én a bőrét is hozzáadom, mert kiválóan kiadja a füstölt ízt.
A vöröshagymákat megpucoljuk, és felezzük, majd csíkokra szeljük.

2. lépés

A felaprított szalonnát, fokhagymát, paradicsomot és a vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk.
Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a darált húst, és sózzuk (nem elfeledve, hogy a szalonnától azért már van benne egy kis só).

3. lépés

Ahogy a hús levet eresztett, jöhet rá a paradicsomlé és néhány keverés után jöhet bele a paradicsompüré, majd borsozzuk. Amikor a hús megpuhult hozzáadom a babot. Majd a fél csomag csilis bab alapport is, amitől kellően csípős lesz.
A legeslegvégén hozzáadjuk a kukoricát, amivel már csak annyit főzzük, hogy a kukorica felmelegedjen.

Imádok új ételeket kipróbálni!!

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 203 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Niki féle chilis bab

  • A Mama chilis babja

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    761 kcal
  • Zsír

    37.5g
  • Szénhidrát

    58g
  • Fehérje

    48.8g