Évi Chilis babja
2013-11-17- Típus: Chilis bab receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:30 p
- Elkészítés: 1:45 p
Régóta kérte már a lányom, hogy csináljak neki csilis babot. Most végre nekiláttam.
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg szalonna
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 50 dkg darált hús
- 2 doboz vörösbab konzerv
- 1 doboz kukorica
- 1 csomag csilis bab alap por(fele is elég lesz bele)
- házi paradicsomlé
1. lépés
Szalonnát, fokhagymát és a paradicsomot felaprítjuk. Én a bőrét is hozzáadom, mert kiválóan kiadja a füstölt ízt.
A vöröshagymákat megpucoljuk, és felezzük, majd csíkokra szeljük.
2. lépés
A felaprított szalonnát, fokhagymát, paradicsomot és a vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk.
Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a darált húst, és sózzuk (nem elfeledve, hogy a szalonnától azért már van benne egy kis só).
3. lépés
Ahogy a hús levet eresztett, jöhet rá a paradicsomlé és néhány keverés után jöhet bele a paradicsompüré, majd borsozzuk. Amikor a hús megpuhult hozzáadom a babot. Majd a fél csomag csilis bab alapport is, amitől kellően csípős lesz.
A legeslegvégén hozzáadjuk a kukoricát, amivel már csak annyit főzzük, hogy a kukorica felmelegedjen.
Értékelések
(4.5 / 5)
2 személy értékelt
3 203 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
761 kcal -
Zsír
37.5g -
Szénhidrát
58g -
Fehérje
48.8g