Diétás szilvás lepény

2017-09-24
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Imádom ősszel a szilvát, és isteni finomakat kaptam a piacon, így máris kipróbáltam egyik régi receptemet, egy kicsit diétás formában.

Ezeket szerezd be:

  • 9 dkg gluténmentes liszt
  • 9 dkg mandulaliszt
  • 3 tojás
  • 3 ek kókuszolaj
  • 10 dkg mazsola
  • 8 dkg barna cukor
  • 3 ek mandulatej
  • 2 ek kakaópor (keserű)
  • 2 tk fahéj
  • 2 tk sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 10-12 db szilva
  • 10 dkg törökmogyoró

1. lépés

A mazsolát felöntjük annyi meleg vízzel, hogy éppen ellepje, hagyjuk, hogy megpuhuljon, majd botmixerrel pürésítjük.

2. lépés

Hozzákeverjük a tojássárgákat, a mandulatejet, a kókuszolajat, a barna cukrot, a fahéjat, a kakaóport, és a sütőporral-szódabikarbónával elkevert lisztet. A tésztát mixerrel jól kidolgozzuk. Sűrű masszát kell, hogy kapjunk.

3. lépés

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a sűrű masszába keverjük. Egy 26 cm-es forma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát pedig kókuszolajjal kenjük meg, kicsit belisztezzük.

4. lépés

A félbe vágott szilvákat belepotyogtatjuk a tésztába, majd megszórjuk a mogyoróval, egy kis fahéjjal és barna cukorral. 200°C fokos sütőben 30-35 perc alatt elkészül. Sütés után tegyük egy rácsra kihűlni.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

214 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás márvány szelet

  • Egyszerű túrós sütemény

  • Bögrés mákos piskóta

  • Erdei gyümölcsös polentatorta

  • Túrótorta gyümölccsel