Diétás szilvás lepény
2017-09-24- Típus: Kevert süti
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Imádom ősszel a szilvát, és isteni finomakat kaptam a piacon, így máris kipróbáltam egyik régi receptemet, egy kicsit diétás formában.
Ezeket szerezd be:
- 9 dkg gluténmentes liszt
- 9 dkg mandulaliszt
- 3 tojás
- 3 ek kókuszolaj
- 10 dkg mazsola
- 8 dkg barna cukor
- 3 ek mandulatej
- 2 ek kakaópor (keserű)
- 2 tk fahéj
- 2 tk sütőpor
- 1 kk szódabikarbóna
- 10-12 db szilva
- 10 dkg törökmogyoró
1. lépés
A mazsolát felöntjük annyi meleg vízzel, hogy éppen ellepje, hagyjuk, hogy megpuhuljon, majd botmixerrel pürésítjük.
2. lépés
Hozzákeverjük a tojássárgákat, a mandulatejet, a kókuszolajat, a barna cukrot, a fahéjat, a kakaóport, és a sütőporral-szódabikarbónával elkevert lisztet. A tésztát mixerrel jól kidolgozzuk. Sűrű masszát kell, hogy kapjunk.
3. lépés
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a sűrű masszába keverjük. Egy 26 cm-es forma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát pedig kókuszolajjal kenjük meg, kicsit belisztezzük.
4. lépés
A félbe vágott szilvákat belepotyogtatjuk a tésztába, majd megszórjuk a mogyoróval, egy kis fahéjjal és barna cukorral. 200°C fokos sütőben 30-35 perc alatt elkészül. Sütés után tegyük egy rácsra kihűlni.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 319 megtekintés