Mézes-mustáros lazac spárgával

2013-06-07
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A kombináció szinte klasszikus. No, de próbáltuk-e már lazacot vagy szálka nélküli halat így elkészíteni?

Ezeket szerezd be:

  • 5 lazacfilé
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál sima mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 2 kis csokor zöldspárga
  • parmezán sajt (opcionális)
  • só és bors

1. Lépés

Vegyük elő a lazacot, mossuk át, és vágjuk szeletekre. Enyhén sózzuk mindkét oldalán. 

Készítse el a pácot. Vegyünk elő egy nagyobb tálat. Öntsük bele a mézet, az olívaolajat, mustárt, citromlevet, szójaszószt, és adjunk hozzá egy kanál barna cukrot. 

2. Lépés

Keverjük el jó alaposan. Fektessük a tálba a szeleteket és hagyjuk állni 20 percig.

Amíg a hal pácolódik, készítsük el a spárgát. Mossuk át és levágjuk a fás végét. Beletesszük forrásban lévő vízbe (és hagyjuk benne 1-2 percig).

3. Lépés

Törölgessük meg, majd tegyük egy kiolajozott tepsibe. Megszórjuk sóval, borssal és esetleg parmezánnal. 

Vegyük ki a halat a pácból, és tegyük a spárga mellé. A fennmaradó pácot öntsük rá, a hal szeleteket szórjuk le zsemlemorzsával. 

4. Lépés

Süssük a lazacot 190°C-on 13-15 percig, ez alatt a spárga is megpárolódik. 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 873 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült lazac spárgával, borsóval, spenóttal és dióval

  • Sült lazac batátával, paradicsommal, spárgával és zöldborsóval

  • Füstölt lazac mézdinnyével

  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Sonkás lazacszelet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    654 kcal
  • Zsír

    35.6g
  • Szénhidrát

    29.3g
  • Fehérje

    53.1g