Limonádés cupcake recept

2012-05-10
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Ezt a receptet egy csajos buli alkalmával készítettem, ott mindenki könyörgött a receptért.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 2 dl limonádé (sok citrommal)
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg krémsajt
  • 5 dkg porcukor
  • citrom alakú gumicukor
  • 1 citrom héja
  • rózsaszín ételfesték

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Keverjük össze egy robotgéppel a lisztet, a cukrot, a tejet, a limonádét, tejszínt és a tojást egy nagy tálban.

2. Lépés

Az így kapott tésztát a muffin papírokkal bélelt sütőformába adagoljuk a háromnegyedéig, majd 20 percig sütjük őket. Az idő alatt elkészíthetjük a tetejére a krémet.

3. Lépés

Verjük fel a hideg krémsajtot a porcukorral, a rózsaszín ételfestékkel  és egy citrom héjával. Mikor a tészta megsült, vegyük ki őket és hagyjuk hűlni.

4. Lépés

Tegyük a krémet egy nyomózacskóba és nyomjunk minden egyes muffin tetejére belőle, majd nyomjunk a közepére egy citrom formájú gumicukrot.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

3 230 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pisztáciás cupcake

  • Oreo cupcake recept

  • Kávés cupcake recept

  • Princess cupcake

  • Mandulás-kókuszos cupcake

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    209,5 kcal
  • Összeszsír

    8,6 g
  • Szénhidrát

    31,5 g
  • Fehérje

    2,2 g

Kommentek

  • Fehanna

    Nem vagyok kezdő sütő, de nekem ez a tészta nem sikerült, az íze sem jó, és totál beleragad a muffinpapírba, képtelenség sérülés nélkül kiszedni belőle. Sajnálom, mert nagyon tetszett a recept!

    • Mony

      Amennyiben a tészta kicsit ragadós lesz, akkor érdemes kis olajat beletenni, akkor könnyebben kijön. Én is mindegyikbe szoktam attól függetlenül, hogy a recept nem írja.

  • Alberta

    a furcsa íz a krémsajt miatt lehet,, én is csináltam sok olyat, aminek a tetején az volt, hozzá kellett szokni.

  • Andrásné Balla

    Nagyon rossz recept