Házi vaníliás karika

2013-01-25
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Gyerekkorunk egyik nagy kedvence a jól ismert vaníliás karika, finom étcsokiba mártott teasütemény. Ki az aki nem szereti?

Ezeket szerezd be:

  • 400 g liszt
  • 150 g cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • fél citrom leve és héja
  • 250 g margarin
  • csipet só
  • 1/2 mk szódabikarbóna
  • Tetejére:
  • 150 g olvasztott csokoládé

1. Lépés

A száraz hozzávalókat (cukrot, sót, vaníliás cukrot, citromhéjat és szódabikarbónát) összekeverjük a lisztben, majd hozzámorzsoljuk a margarint, belekeverjük a tojássárgákat, azután jól összegyúrjuk. Labdát alakítunk belőle, majd 30 percre behűtjük.

2. Lépés

Lisztezett deszkára tesszük, majd még egyszer megdögönyözzük, majd 6-7 mm vastagságúra nyújtjuk és két külön méretű (egy kisebb és egy nagyobb) méretű pohárral vagy szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 10 perc alatt arany színűre sütjük.

3. Lépés

Az étcsokoládét megolvasztjuk és mikor a karikák kihűltek, belemártjuk az aljukat, majd csokival felfelé egy tálcára sorakoztatjuk és megvárjuk, míg megszilárdul rajta a máz.

 

Fotó: haho-pihe.blogspot

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 12
Értékeld a receptet!

12 személy értékelt

7,769 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Narancsos teasütemény

  • Szilvás papucs Marcsitól

  • Monte Carlo teasütemény

  • Diós angyalszem

  • Citromos csókok

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    799 kcal
  • Zsír

    43.1g
  • Szénhidrát

    93.3g
  • Fehérje

    10.1g

Kommentek

  • HahoPihe

    Szia! A recepthez csatolt fotó az enyém! Kérlek, hogy jelölj meg forrásként az ilyen és hasonló esetekben, vagy szimplán kérj meg, hogy használhasd azt, amivel én dolgoztam! Nem látom, hogy mikori az általad feltöltött recept, de ez a lényegen nem változtat…. HahoPihe

    • HahoPihe

      Elnézésedet kérem, megtaláltam a forrást a recept alján!