Hal kefíres szószban

2012-08-30
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Ha horgászni voltunk és nem szeretnék a következő ételből paprikás alapú halészlevet vagy paprikást készíteni, akkor van egy jó megoldás, amit kefirrel készítünk fehérbor hozzáadásával.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg ponty vagy más hal
  • 2 dkg margarin
  • 0,6 dl fehérbor
  • 1 pohár kefír
  • só és bors, ízlés szerint

1. lépés

Vegyük elő az előzőleg megtisztított, sóval megszórt halfiléket, majd a vajjal kikent tepsibe helyezzük őket. Öntsük meg a fehérborral, igény szerint sóval és még borssal fűszerezzük.

2. lépés

Tegyük sütőbe és süssük pirulásig őket, gyakran meglocsolva őket a levével. Az utolsó 10 perc előtt öntsük a halra a kefirt és hagyjuk sülni.

Tálaljuk tört krumplival, vegyes zöldséggel.

 

fotó: flickr
Fogás: Hozzávalók: , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2,327 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Aranykeszeg sóban sütve

  • Tonhallal töltött paprika sajttal

  • Paprikás tengeri hal

  • Sült citromos pisztráng

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    483 kcal
  • Összes Zsír

    25,3 g
  • Koleszterin

    179 mg
  • Szénhidrát

    7,5 g
  • Cukor

    4,5 g
  • Fehérje

    48,9 g