Mentás medvehagyma-krémleves sajttal

2013-11-23
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A friss mentából és medvehagymából isteni krémlevest készítettem, amit sajttal szórtam meg.

Ezeket szerezd be:

  • 25 levél medvehagyma
  • 1 szál újhagyma (zöldjével)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál menta (fodros)
  • 1 db krumpli
  • olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 1 db zöldségleves-kocka
  • 1 dl kókusztej
  • Fél zsemle
  • sajt

1. lépés

A hagymákat, mentát és a krumplit felvágom, egy gerezd fokhagyma kivételével.

2. lépés

Egy edényben kevés olajon vajat olvasztok, ezen megdinsztelem a fokhagymát és az újhagymát, majd rádobom a medvehagymát és a mentát, végül a krumplit. Öntök rá vizet, fűszerezem, belemorzsolom a leves kockát. A vége felé öntök bele kókusztejet. Amikor megfőtt, összekeverem botmixerrel. Felrottyantom.

3. lépés

Reszelek sajtot, megpirítom a zsemlét, bedörzsölöm fokhagymával.

4. lépés

Kimerem a levest, réteszem a zsemledarabkákat, locsolok rá olajat, s szórok rá sajtot. Fogyaszthatjuk melegen, de hidegen is. Kánikulában az utóbbit javaslom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

857 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

  • Cukkini krémleves levesgyönggyel

  • Sütőtökös krémleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    401 kcal
  • Összes Zsír

    28,7 g
  • Koleszterin

    26 mg
  • Szénhidrát

    27,7 g
  • Cukor

    4 g
  • Fehérje

    11,3 g