Mandulás torta
2012-11-23- Típus: Mandulatorta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 50 perc
Ez a mandulás torta kiváló az ünnepekre, finom illata mindenkit elvarázsol. Ezzel nyugodtan várhatjuk a vendégeket és készülhetünk a Mikulásra is. :)
Ezeket szerezd be:
- 110g sótlan vaj
- 150g porcukor
- 3 nagy tojás
- 90g őrölt mandula
- 40g sima liszt
- 1/2 teáskanál sütőpor
- egy csipet só
- 1 tk mandula kivonat
- 1 dl tej
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 evőkanál hántolt mandula
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vajazzunk majd lisztezzünk ki egy tetszőleges tortaformát.
Helyezzük a vajat, a cukrot és a tojást egy nagy keverő tálba, adjuk hozzá az őrölt mandulát, a mandulakivonatot, a lisztet, a sütőport, a sót, a tejet, a vanília kivonatot, majd dolgozzuk simára egy elektromos keverővel.
2. Lépés
Öntsük a tésztát az előkészített formába, egyengessük el. Megszórjuk a hántolt mandulával a tetejét.
Süssük 30-35 percig, vagy amíg rugós tapintási lesz.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp: Igény szerint egy kis mandula likőrt is tehetünk bele, attól még finomabb lesz.
Értékelések
(4.7 / 5)
6 személy értékelt
8 649 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
378 kcal -
Zsír
24.9g -
Szénhidrát
33.8g -
Fehérje
7.3g