Mandulás torta

2012-11-23
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ez a mandulás torta kiváló az ünnepekre, finom illata mindenkit elvarázsol. Ezzel nyugodtan várhatjuk a vendégeket és készülhetünk a Mikulásra is. :)

Ezeket szerezd be:

  • 110g sótlan vaj
  • 150g porcukor
  • 3 nagy tojás
  • 90g őrölt mandula
  • 40g sima liszt
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • egy csipet só
  • 1 tk mandula kivonat
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 evőkanál hántolt mandula

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vajazzunk majd lisztezzünk ki egy tetszőleges tortaformát.
Helyezzük a vajat, a cukrot és a tojást egy nagy keverő tálba, adjuk hozzá az őrölt mandulát, a mandulakivonatot, a lisztet, a sütőport, a sót, a tejet, a vanília kivonatot, majd dolgozzuk simára egy elektromos keverővel.

2. Lépés

Öntsük a tésztát az előkészített formába, egyengessük el. Megszórjuk a hántolt mandulával a tetejét.
Süssük 30-35 percig, vagy amíg rugós tapintási lesz.
Porcukorral megszórva tálaljuk.

 

Tipp: Igény szerint egy kis mandula likőrt is tehetünk bele, attól még finomabb lesz.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4,199 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gyors mandulatorta

  • Mandulás-citromos torta

  • Mandulakrémes torta

  • Narancsos mézeskalács torta

  • Csokis-mandulás torta liszt nélkül

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    378 kcal
  • Zsír

    24.9g
  • Szénhidrát

    33.8g
  • Fehérje

    7.3g