Narancsos mézeskalács torta

2012-12-19
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Mézeskalácsot nem csak apró süteményként, de tortaként is lehet készíteni. Természetesen a jellegzetes íz megmarad.

Ezeket szerezd be:

  • 500 g liszt
  • 250 g barna cukor
  • 3 nagy tojás
  • 2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 12 dkg vaj
  • 250 ml méz
  • 250 ml tej
  • 1 narancs leve és héja
  • 1/4 teáskanál szerecsendió

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°c-ra. Vajazzunk ki egy tetszőleges tepsiformát (én téglalap alapúban készítem) és helyezzünk bele egy sütőpapírt.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a vajat és a cukrot. Verjük fel a tojás és szépen egyesével adjuk hozzá. Egy közepes méretű tálban szitáljuk össze a lisztet, a gyömbért, narancslevet és héjat, a szódabikarbónát, a fahéjat, sót, szegfűszeget és szerecsendiót.

3. Lépés

Egy harmadik tálban öntsük össze a mézet és a tejet, majd addig melegítsük, ameddig a méz el nem olvad benne. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat és a tejes-mézes keveréket felváltva a tojásos keverékhez, keverjük sima tésztává.

4. Lépés

Öntsük az előkészített formába a tésztát és süssük addig, amíg felpuffad, körülbelül 35 percig. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2,263 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gyors mandulatorta

  • Mandulás-citromos torta

  • Mandulakrémes torta

  • Csokis-mandulás torta liszt nélkül

  • Mandulás-narancsos torta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    577 kcal
  • Zsír

    18.3g
  • Szénhidrát

    97.4g
  • Fehérje

    7.7g