Narancsos mézeskalács torta
2012-12-19- Típus: Mandulatorta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 55 perc
Mézeskalácsot nem csak apró süteményként, de tortaként is lehet készíteni. Természetesen a jellegzetes íz megmarad.
Ezeket szerezd be:
- 500 g liszt
- 250 g barna cukor
- 3 nagy tojás
- 2 teáskanál őrölt gyömbér
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 12 dkg vaj
- 250 ml méz
- 250 ml tej
- 1 narancs leve és héja
- 1/4 teáskanál szerecsendió
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°c-ra. Vajazzunk ki egy tetszőleges tepsiformát (én téglalap alapúban készítem) és helyezzünk bele egy sütőpapírt.
2. Lépés
Egy nagy tálban keverjük össze a vajat és a cukrot. Verjük fel a tojás és szépen egyesével adjuk hozzá. Egy közepes méretű tálban szitáljuk össze a lisztet, a gyömbért, narancslevet és héjat, a szódabikarbónát, a fahéjat, sót, szegfűszeget és szerecsendiót.
3. Lépés
Egy harmadik tálban öntsük össze a mézet és a tejet, majd addig melegítsük, ameddig a méz el nem olvad benne. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat és a tejes-mézes keveréket felváltva a tojásos keverékhez, keverjük sima tésztává.
4. Lépés
Öntsük az előkészített formába a tésztát és süssük addig, amíg felpuffad, körülbelül 35 percig. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 250 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
577 kcal -
Zsír
18.3g -
Szénhidrát
97.4g -
Fehérje
7.7g