Mandulakrémes torta
2013-03-23- Típus: Mandulatorta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 50 perc
A minap kaptam az egyik barátnőmtől egy nagyobb adag mandulát. Mivel hétvégén több szabadidőm volt, ezért olyan desszert után néztem, ami nem túl nehéz, nem túl krémes.
Ezeket szerezd be:
- 250 g liszt
- 17,5 dkg vaj
- 9 dkg porcukor
- 12,5 dkg őrölt mandula
- 3 tojás
- 1 dl tejszín
- 3 evőkanál narancslé
- 1 kávéskanál tej
- csipetnyi só
1. lépés
Egy tálba öntjük a lisztet, készítünk a közepére egy mélyedést, majd beletesszünk egy csipetnyi sót, 1 evőkanál porcukrot. Megolvasztunk 12,5 dkg vajat és a mélyedésbe öntjük. Kézzel keverjük össze a tésztát, majd teszünk hozzá fél pohár vizet és összegyúrjuk. Lágy tésztát gyúrunk belőle, ami nem ragad!
2. lépés
A tésztát becsomagoljuk és egy kis időre behűtjük. Ennél a résznél akár fagyasztható is. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A tésztát kinyújtjuk, pontosan akkorára, amekkora a tortaformánk. A formát előzőleg kivajazzuk, majd belemérjük a tésztát.
3. lépés
Keverjünk ki egy kávéskanál tejet tojással és sütés előtt kenjük le a tészta szélét, így szép aranybarna színe lesz. A formát helyezzük egy tesibe, amit félig megtöltünk vízzel, így a sütemény nem fog kiszáradni. A tortát tegyük a sütőbe és süssük 20-25 perc alatt készre.
4. lépés
A mandulakrémhez keverjük el a 2 egész tojást az őrölt mandulával, 8 dkg porcukorral, 5 dkg puha vajjal, a tejszínnel és a narancslével. Simára keverjük. A krémet a torta közepébe öntjük, egyenletesen elsimítjuk és 15 percre sütőbe tesszük.
Azonnal tálaljuk, mert a sütemény hamar kiszárad. Tálalásnál szórjuk meg mandula forgáccsal.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 643 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
342 kcal -
Zsír
16g -
Szénhidrát
39.2g -
Fehérje
11.7g