Leveles tészta házilag

2014-01-23
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ezentúl nem gond, ha a leveles tészta véletlenül lemarad a bevásárló listáról vagy netán nem kerülne ki a fagyasztóból időben.
Nem kell hajtogatni, gyorsan elkészül és 30 perc után már lehet dolgozni vele!

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg margarin
  • 25 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 ek. 10 %-os ecet

1. Lépés

A hideg margarint a lisztbe kockázzuk. Hozzáadjuk a sót és ezután a margarint belemorzsoljuk.
Mikor már kezd egybeállni, a közepébe mélyedést készítünk és hozzáadjuk az ecetet ill. a vizet.

2. Lépés

Viszonylag gyorsan összeállítjuk. Amikor egyneművé válik, készen is vagyunk.
Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük és 30 perc után felhasználjuk.
Pár napig a hűtő normál részében eláll, egyéb esetben fagyasztható! :)

Tipp:
Ha édes dolgokat készítünk belőle, akkor 1-2 csapott ek. porcukrot tehetünk bele.
Rétesnek sem utolsó.

 

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , ,

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(3.3 / 5)

3.3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

6 200 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Leveles tésztás, fügelekváros rizstorta őzgerincben

  • Jóság szelet

  • Virsli leveles tésztában sütve

  • Leveles fahéjas csiga

  • Almarózsa recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    392 kcal
  • Zsír

    27.2g
  • Szénhidrát

    32.1g
  • Fehérje

    4.6g