Mandulás csirkemell

2012-09-30
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A következő csirkemell receptet az ínyenceknek és  a pikáns ízeket kedvelőknek ajánlom.

Ezeket szerezd be:

  • 8 csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma, aprítva
  • ¼ csésze forgácsolt mandula
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csésze salsa
  • ¼ csésze víz
  • 1 evőkanál méz
  • ¾ tk kömény
  • ½ tk fahéj

1. lépés

Egy kis tálban keverjük össze a salsa szószt, a vizet, a mézet, a köményt és a fahéjat, majd tegyük félre. Melegítsük fel olajat a serpenyőben, majd pirítsuk meg rajta a mandulát kb. 1-2 percig, majd adjuk hozzá a fokhagymát is. Pirítsuk tovább.

2. lépés

Olajozzunk ki egy tepsit. A csirkemelleket forgassuk meg a szószban, majd helyezzük a tepsibe, a maradék szószt öntsük rá a csirkére, majd a tetejére a mandulát. Tegyük sütőbe és 190-200°C-on süssük 25 perc alatt készre.

Tálaljuk rizzsel és még egy kis mandulával megszórjuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

9 336 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kínai szezámmagos csirke – gluténmentes

  • Mézes-szezámos csirke

  • Pikáns mézes-fokhagymás csirke

  • Mézes-gyömbéres lazac

  • Egzotikus csirke recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    439 kcal
  • Zsír

    18,9 g
  • Szénhidrát

    7,4 g
  • Fehérje

    58 g