Mandulás csirkemell
2012-09-30- Típus: Mézes húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
A következő csirkemell receptet az ínyenceknek és a pikáns ízeket kedvelőknek ajánlom.
Ezeket szerezd be:
- 8 csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma, aprítva
- ¼ csésze forgácsolt mandula
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 csésze salsa
- ¼ csésze víz
- 1 evőkanál méz
- ¾ tk kömény
- ½ tk fahéj
1. lépés
Egy kis tálban keverjük össze a salsa szószt, a vizet, a mézet, a köményt és a fahéjat, majd tegyük félre. Melegítsük fel olajat a serpenyőben, majd pirítsuk meg rajta a mandulát kb. 1-2 percig, majd adjuk hozzá a fokhagymát is. Pirítsuk tovább.
2. lépés
Olajozzunk ki egy tepsit. A csirkemelleket forgassuk meg a szószban, majd helyezzük a tepsibe, a maradék szószt öntsük rá a csirkére, majd a tetejére a mandulát. Tegyük sütőbe és 190-200°C-on süssük 25 perc alatt készre.
Tálaljuk rizzsel és még egy kis mandulával megszórjuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
9 336 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
439 kcal -
Zsír
18,9 g -
Szénhidrát
7,4 g -
Fehérje
58 g